Καιρός: Έρχεται καύσωνας από την Παρασκευή - Πού θα έχει 42άρια

Πώς θα μας επηρεάσει ο καύσωνας της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο

Η πρόγνωση για τον επερχόμενο καύσωνα από τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς το κύμα καύσωνα που «σαρώνει» την Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στη χώρα μας τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

καύσωνας Ευρώπη

Απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή σε ύψος 1500 μέτρων για το μεσημέρι της Δευτέρας 18/07 / meteo

Έρχεται καύσωνας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook: «Εδώ και 10 ημέρες σας είχα δώσει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Και μάλιστα σας είχα πει : «Σε αντίθεση με όλα όσα ειπώθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες θα μας επισκεπτόταν δήθεν ο ακραίος καύσωνας της Ισπανίας, αυτό δεν θα γίνει. Από τις 22 Ιουλίου και μετά φαίνεται ότι θα έρθει περαιτέρω ζέστη»

Καιρός: Θα είναι θανατηφόρος ο καύσωνας, όπως της Ισπανίας;

Η απάντηση είναι όχι! Θα είναι ένας κλασσικός Ελληνικός καύσωνας, η διάρκεια του οποίου ακόμη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ακρίβεια και που θα επηρεάσει την Ιταλία, κομμάτι της Ελβετίας και της Αυστρίας, όλα τα Βαλκάνια (και την Ελλάδα επομένως), τα ανατολικά και Νότια της Τουρκίας και την Κύπρο.

Καιρός: Πάνω από τους 40°C η θερμοκρασία

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου και στη συνέχεια φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. 

καύσωνας

Απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή σε ύψος 1500 μέτρων για το μεσημέρι της Τρίτης 19/07 / meteo

Καιρός: Δε θα σημειωθούν ακραίες θερμοκρασίες στην Αττική

Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41°C.

Καιρός: Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές;

Ασφαλώς, μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες ή ως προς τη διάρκεια αυτού του καύσωνα. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Η γενική εικόνα όμως είναι αυτή.

«Προσοχή: Σας παρουσιάζω από τώρα την πιθανή καιρική εξέλιξη διότι οφείλουμε να είμαστε όλοι έτοιμοι λόγω του ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμονεύει, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για την λίγο πιο έντονη ζέστη που έρχεται και ασφαλώς και ο κρατικός μηχανισμός να λάβει τα μέτρα του. Το να σας ενημερώσω 1 η 2 ημέρες πριν για τον καύσωνα, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Από τώρα είναι λογικό να ενημερωθείτε. Και ασφαλώς, αν αλλάξει κάτι και έρθει πιο ισχυρός ή πιο ήπιος, εννοείται θα σας το πω», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top