Νέο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Ακόμα και 44 βαθμοί στην Ελλάδα!

Ιδιαίτερα δύσκολο το διάστημα 20-24 Ιουλίου

Έρχεται και στη χώρα μας το κύμα καύσωνα - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 

Το κύμα καύσωνα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη θα επισκεφθεί τη χώρα μας από την επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να σπάει το φράγμα των 40 βαθμών. Το διάστημα 20 με 24 Ιουλίου θα γίνει η κορύφωση με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και 44 βαθμούς!

Στην Ελλάδα ιδιαίτερο δύσκολο θα είναι το τρίτο 10ημερο του Ιουλίου. Το διάστημα 20-24 Ιουλίου οι θερμοκρασίες δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μετά τις καταιγίδες έρχεται καύσωνας που θα «κάψει» την Ευρώπη

Κύμα καύσωνα και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Το κύμα καύσωνα πλήττει πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία που είναι αντιμέτωπη με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Οι πορτογαλικές αρχές ζήτησαν επείγουσα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα 3000 πυροσβέστες και 60 αεροσκάφη έδωσαν μάχη με τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία ενώ τουλάχιστον 40 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. Η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 44 βαθμούς.

Την Ισπανία χτύπησε δεύτερο κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο να φτάνει τους 43 βαθμούς. Οι πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα για πηγές δροσιάς.

Η Γαλλία ετοιμάζεται και αυτή για υψηλές θερμοκρασίες ενώ στη Βρετανία οι αρχές έχουν ζητήσει τους πολίτες να καλύπτουν τα παράθυρα και να ελέγχουν τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top