Καιρός: Μετά τις καταιγίδες έρχεται καύσωνας που θα «κάψει» την Ευρώπη

Οι προειδοποιήσει του Σάκη Αρναούτογλου

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 10/7

Μετά από την κακοκαιρία εξπρές που έπληξε τη χώρα μας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αναμένεται ένα επικίνδυνο κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, πολύ πιθανόν να καταρριφθούν αρκετά ρεκόρ ζέστης, καθώς «τα πλοκάμια του καύσωνα, θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου».

Το επικίνδυνο κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα χτυπήσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρίτου 10ημέρου του Ιουλίου. Μέχρι τότε, όμως «η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές», όπως αναφέρει.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top