Ανεξέλεκτη η φωτιά στη Φωκίδα - Δίπλα στην Ιτέα οι φλόγες

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο Κρανίδι μετά από πυρκαγιά

Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβέστες - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Άμφισσα, ενώ ένα από τα πύρινα μέτωπα κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Φωτιά έχει εκδηλωθεί και στο Κρανίδι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να εκκενώθεί πολυτελές ξενοδοχείο.

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η χώρα, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο. Ακόμα ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία ώρα, αυτή τη φορά στο Κρανίδι Αργολίδας.

Έκτακτη ενημέρωση για φωτιές: Σε Φωκίδα και Ηλεία παλεύουν οι πυροσβέστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εξελίσσεται σε πολύ σοβαρή και ξέσπασε μέσα στις εγκαταστάσεις του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Amanzoe. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε, ενώ μεμονωμένες κατοικίες του τουριστικού συγκροτήματος έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά. 

Σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Άμφισσα - Μήνυμα από το 112

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Άμφισσα και μάλιστα ένα μέτωπο κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. 

«Η φωτιά βρίσκεται κοντά στην πόλη και η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το Βορειοδυτικό κομμάτι της. Απειλούνται κάποιες επιχειρήσεις, όπως εργοστάσια που βρίσκονται έξω από τα χωριά, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας, Ιωάννης Λύτρας.

φωτιά Ιτέα

φωτιά τώρα στην Ιτέα

Επίγειες, αλλά και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια, η φωτιά έχει δημιουργήσει πληθώρα από μέτωπα που είναι απειλητικά.

φωτιά Φωκίδα

Εντολή για εκκένωση της βόρειας πλευράς της Ιτέας / Φωτογραφία fokidanews

Ήδη αυτή την ώρα οι φλόγες κινούνται απειλητικά και προς επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και προς ποιμνιοστάσια και ήδη οι πυροσβέστες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα φράγμα για να μην της επιτρέψουν να προχωρήσει.

φωτιά Άμφισσα

Αυτή τη στιγμή επιχειρεί πολύ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη: 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχειρούν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από λίγα λεπτά η Πολιτική Προστασία ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών πού βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της Ιτέας για να είναι σε ετοιμότητα όταν δοθούν εντολές για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Σερνικάκι, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Σερνικάκι, Ιτέα και Χρισσό.

 

 

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, μετά από επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι κάτοικοι της Βόρειας πλευράς της Ιτέας, να είναι σε ετοιμότητα λόγω εγγύτητας της πυρκαγιάς, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή η ενημέρωση δεν αποτελεί εντολή εκκένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top