Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα

Αναζωπύρωση στην Ηλεία και προληπτική εκκένωση του Λάτα

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Άμφισσα, με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» να περιορίσουν τις φλόγες. Εκκενώνονται οικισμοί στην περιοχή Λάττα Ηλείας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη - Δείτε σε ποιες περιοχές

Για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι της Βάλμης δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή και περιορίστηκε, υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά καίει σε ζώνη δάσους που δεν είχε καεί χθες. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον Λάτα Ηλείας για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Λάτα, εκκενώστε τώρα προς Εφύρα».

 

φωτιά Ηλεία 3

Ηλεία φωτιά αναζωπύρωση

φωτιά Ηλεία

φωτιά Ηλεία 2

Αυτή την ώρα επιχειρούν αεροσκάφη Canadair και ελικόπτερο Erickson. Παράλληλα επιχειρούν στο σημείο και οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή από χθες και συγκεκριμένα, 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα και 4 αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Μάχη με τις φλόγες και στην Άμφισσα - Τρία τα πύρινα μέτωπα

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι και η κατάσταση στην Άμφισσα, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fokidanews, το πρώτο μέτωπο είναι κοντά στη νότια πλευρά του Σερνικακίου και προς το παρόν το χωριό δεν κινδυνεύει. Το δεύτερο είναι νοτιοανατιλικά του πρώτου, κοντά στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, για το οποίο ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης. Το τρίτο μέτωπο κινείται μέσα στον ελαιώνα και είναι το πιο καταστροφικό, ενώ τα επίγεια και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό.

φωτιά Άμφισσα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην Άμφισσα και την ευρύτερη περιοχή, που ξεπερνούν και τα 6 μποφόρ, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς.

Πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 16:00 καθώς ξέσπασε φωτιά στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμπί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top