Πάτρα: «Αυτή είναι η διαταραχή που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου»

«Δε θεραπεύεται», λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας περιέγραψε τη διαταραχή προσωπικότητας που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως είπε είναι κάτι που δε θεραπεύεται και δεν έχει καμία σχέση με ψυχική ασθένεια.

Διαταραχή προσωπικότητας διακρίνει στην Ρούλα Πισπιρίγκου ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος μίλησε για την προσωπικότητα της μητέρας των τριών παιδιών, που βρίσκεται προφυλακισμένη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Πάτρα: Ο κουμπάρος της Ρούλας και του Μάνου μιλά πρώτη φορά στο Star

«Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, η πρώτη έκκληση που έκανα και στους δύο ήταν να σιωπήσουν. Εκείνοι αντίθετα, έδιναν συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά, πιστεύοντας ότι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, χωρίς να ξέρουν ότι είναι αρνητικά πρότυπα. Αυτό δείχνει τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες.

Όταν έχουμε μία προσωπικότητα σαν της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει φανεί από τον τρόπο που μιλάει, που εκφράζεται, αυτό που λέει, από την αδιαφορία, από όλα αυτά, δε χρειάζεται να είσαι ψυχίατρος για να το καταλάβεις», είπε ο κ. Σούρας.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ψυχοπαθητική αντικοινωνική διαταραχή σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δ. Σούρα

Όπως εξήγησε αυτό που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι ασθένεια. 

Μαλένα - Ίριδα: Στους εισαγγελείς το πόρισμα - Καταθέτει ως ύποπτη η Ρούλα

«Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι ασθενής με την έννοια της ψυχιατρικής ασθένειας. Εκτός από τις ψυχικές ασθένειες υπάρχουν και οι προσωπικότητες. Με τέτοιες προσωπικότητες τίποτα δε μας κάνει εντύπωση», συνέχισε.

Πάτρα: Μαλένα και Ίριδα δολοφονήθηκαν στον ύπνο τους

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, μάλιστα, στη διαταραχή προσωπικότητας που έχει η 33χρονη, περιγράφοντας και τα βασικά της χαρακτηριστικά. 

Πάτρα: Οι ερωτήσεις-κλειδιά στην Πισπιρίγκου – Πού επέμειναν οι αστυνομικοί

«Υπάρχουν πολλές διαταραχές στην προσωπικότητα, μία από αυτές, λέγεται ψυχοπαθητική αντικοινωνική διαταραχή, που είναι η διαταραχή της έλλειψης συναισθημάτων, ενοχών και τύψεων.

Είναι μία δημιουργία που γίνεται από μικρή ηλικία, από την εφηβεία και επεκτείνεται και περιέχει πολλά στοιχεία βίας, αδιαφορίας, και έλλειψης συναισθημάτων, ενοχών και τύψεων. Αυτά είναι μία διαταραχή προσωπικότητας που δε θεραπεύεται. Εάν είμαστε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο, για ποια συναισθήματα μιλάμε;», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top