Πάτρα: Μαλένα και Ίριδα δολοφονήθηκαν στον ύπνο τους

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τους θανάτους τους

Μέχρι αύριο θα έχει κατατεθεί στην Eισαγγελία ο φάκελος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν στον ύπνο τους όταν κάποιος τους προκάλεσε ασφυξία. Ειδικός καρδιολόγος αναφέρει ότι η Ίριδα αν έπασχε από αγενεσία φλεκόμβου δε θα ζούσε έξι μήνες.

Έως και αύριο πιθανόν να κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης, ο οποίος περιέχει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τη Μαλένα και την Ίριδα, αλλά και τις καταθέσεις γιατρών και συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. 

Πάτρα: Οι επόμενες κινήσεις των αρχών μετά το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια και όχι στο τμήμα Ανθρωποκτονιών για όσα αναφέρει το πόρισμα φωτιά, που καταλήγει ότι η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία. 

Τι κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Την Τρίτη η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στη μαραθώνια κατάθεσή της, προσπάθησε και πάλι να δώσει άλλοθι στην αδελφή της για την ημέρα που χάθηκε η έξι μηνών Ίριδα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ήταν εκείνη που βρήκε νεκρό το μωρό στο κρεβατάκι του. 

Πάτρα: Οι ερωτήσεις-κλειδιά στην Πισπιρίγκου – Πού επέμειναν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να περιγράψει λεπτό προς λεπτό τη μοιραία ημέρα. Πώς βρήκε το παιδί, πότε ειδοποίησε τη Ρούλα και πότε τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι. 

Η θεία των παιδιών φέρεται να κατέθεσε ότι στις 07:30 το πρωί άκουσε την Ίριδα να κλαίει και ότι η Ρούλα σηκώθηκε για να το φροντίσει. Στη συνέχεια, γύρω στις 11:30, πήγε η ίδια να την ξυπνήσει και τη βρήκε νεκρή. 

Αποκάλυψη: Τα μηνύματα που αντάλλασσαν η Δήμητρα με τον Μάνο και τη Ρούλα

Όσον αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη και τη σχέση του με την αδελφή της, είπε ότι είχε αρκετές εξωσυζυγικές σχέσεις και συχνά παρασυρόταν κι έφευγε από το σπίτι. 

Η αδελφή της από την άλλη δεν ήθελε να χωρίσει, όμως τόσο εκείνη, όσο και οι γονείς τους, της έλεγαν να προχωρήσει με το διαζύγιο για να αποφευχθούν οι καβγάδες, που είχαν γίνει κάποιες φορές και βίαιοι. 

Πάτρα: Η Μαλένα κι η Ίριδα πέθαναν την ώρα που κοιμόντουσαν

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας εκτιμούν ότι τα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν. 

Δημήτρα Πισπιρίγκου: Αν κάποιος σκότωσε τα παιδιά, βρείτε τον!

Συγκεκριμένα, με βάση το σύνολο των καταθέσεων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Μαλένα φέρεται να ξεψύχησε στις 16:40 το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019 και η Ίριδα στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτούς τους μηχανισμούς θανάτου, ειδικά όταν κοιμούνται, κι έτσι εξηγείται γιατί δεν έφεραν αμυντικά τραύματα. 

Πάτρα: «Η κ. Τσιόλα μου απέκρυψε στοιχεία και με διέβαλε»

Όσον αφορά στη Μαλένα, τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στον θάλαμο, κατέθεσαν ότι το παιδί κοιμόταν, όταν ξαφνικά έχασε τη ζωή του. 

Η νοσηλεύτρια, μάλιστα, κατέθεσε ότι ήταν ήρεμο και οι ζωτικές του λειτουργίες πάρα πολύ καλές. Από τις καταθέσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, όπου δολοφονήθηκε η Μαλένα, προκύπτει ότι μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στον θάλαμο νοσηλείας μαζί με το παιδί, όταν αυτό ξεψύχησε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλά μέσα από τη φυλακή για το πόρισμα Μαλένας - Ίριδας

Όσον αφορά στην Ίριδα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου έχει καταθέσει ότι στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021 η Ρούλα σηκώθηκε από το κρεβάτι για να δώσει την πιπίλα στην Ίριδα. Αν και δεν υπάρχει χρόνος θανάτου για την Ίριδα, από τις καταθέσεις και το πόρισμα των ιατροδικαστών εκτιμάται ότι εκείνη την ώρα δολοφονήθηκε το μωρό.

Πάτρα: «Δεν έχει καταγραφεί ούτε σε έναν άνθρωπο αντίστοιχη περίπτωση»

Μετά την κατάθεση του πορίσματος των Καρακούκη – Καλόγρηα μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ιατροδικαστών για τις παραλείψεις και τα λάθη στις αρχικές εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. 

Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Τι είπε στους αστυνομικούς

Η παθολογοανατόμος, Α. Μητσέλου, είχε εντοπίσει αγενεσία φλεβόκομβου στην Ίριδα, το οποίο ανέφερε ως αίτιο θανάτου μαζί με πνευμονικό οίδημα η ιατροδικαστής Α. Τσιόλα στο πόρισμά της. 

Μετά το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, η κυρία Μητσέλου ισχυρίζεται τώρα πως είχε περιγράψει στην έκθεση της τα ευρήματα ασφυκτικού θανάτου που είχε εντοπίσει στην Ίριδα, τα οποία όμως δεν ερμήνευσε σωστά η κ. Μητσέλου. 

Πάτρα: «Σε λίγο θα μας πουν ότι η Τζωρτζίνα σκότωσε την Ίριδα»

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών από την άλλη, απαντά πως η κ. Μητσέλου επικεντρώθηκε στο εύρημα της αγενεσίας φλεκόμβου και στήριξε την έκθεσή της γύρω από αυτό. 

Παρ’ όλ’ αυτά, το μωρό είχε σημάδια γύρω από το στόμα της που συνάδουν σε ασφυκτικό θάνατο κάτι το οποίο δεν εκτιμήθηκε ως σημαντικό εύρημα. 

Όσο για την πάθηση της Ίριδας στην καρδιά, ειδικός καρδιολόγος, που μίλησε στο Mega εξήγησε γιατί η αγενεσία φλεκόμβου δεν είναι πιθανή αιτία θανάτου για το βρέφος. 

Μαλένα - Ίριδα: Σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να έφυγαν από τη ζωή

«Η διάγνωση αυτή δεν είναι ρεαλιστική όταν μιλάμε για ένα άτομο που έζησε 6 μήνες. Είναι μία εντελώς απίθανη διάγνωση γιατί ένας άνθρωπος δε θα μπορούσε να ζήσει όχι 6 μήνες, ούτε λίγες μέρες με αγενεσία φλεβόκομβου» είπε.

Στην έκθεση που συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ο καρδιολόγος εξηγεί για την περίπτωση του βρέφους ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν παθολογοανατόμο να εντοπίσει τα συγκεκριμένα κύτταρα (για τον φλεβόκομβο) μεταθανάτια. Επομένως, το ότι η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα δε βρήκε τα συγκεκριμένα κύτταρα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Αμφισβητεί το πόρισμα η Ρούλα – Τι λέει για την κατάθεση της αδερφής της

«Οι παθολογοανατόμοι θεώρησαν ότι επειδή δε βρήκαν τα συγκεκριμένα κύτταρα με τη μέθοδο που χρησιμοποίησαν, αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπήρχαν, πράγμα που δεν είναι αληθές. Τα συγκεκριμένα κύτταρα είναι εύκολο να τα δεις με διάφορες μεθόδους στον ζώντα οργανισμό αλλά μεταθανάτια είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσεις», εξήγησε.

Αν όντως η Ίριδα έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου, το βρέφος θα εμφάνιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Δασκαλάκης: Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά

«Είναι μία εντελώς απίθανη διάγνωση που δεν έχει περιγραφεί βιβλιογραφικά σε έναν άνθρωπο που ζει ήδη 6 μήνες και δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας», κατέληξε ο καρδιολόγος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top