Πάτρα: Οι ερωτήσεις-κλειδιά στην Πισπιρίγκου – Πού επέμειναν οι αστυνομικοί

Πώς περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα

Απαντήσεις σε όλα έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην μαραθώνια κατάθεσή της που κράτησε πάνω από εννιά ώρες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ημέρα που βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της.

Δημήτρα Πισπιρίγκου: Αν κάποιος σκότωσε τα παιδιά, βρείτε τον!

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι έγινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στις 21 Μαρτίου 2021.

Τι συνέβη, δηλαδή, στις τέσσερις ώρες από τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε την πιπίλα στο παιδί μέχρι και την ώρα που η ίδια την βρήκε νεκρή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλά μέσα από τη φυλακή για το πόρισμα Μαλένας - Ίριδας

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος:

Δήμητρα: Κοιμόμασταν με τη Ρούλα στο ίδιο κρεβάτι. Μεταξύ επτά και οκτώ το πρωί ακούσαμε την Ίριδα να γκρινιάζει. Ξυπνήσαμε.
Ερώτηση: Ποια από τις δύο σηκώθηκε για να πάει στο παιδί ;
Δήμητρα:  Η Ρούλα και γύρισε σχεδόν αμέσως 
Ερώτηση: Ποια από τις δύο κοιμάται πιο βαριά; 
Δήμητρα: Εγώ.

Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Τι είπε στους αστυνομικούς

Όπως εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, στις ερωτήσεις - «κλειδιά» δε μετράει πάντοτε το τι λες, αλλά και πως το λες: «Γι’ αυτό και κράτησε τόσες ώρες η κατάθεση. Πηγαίνανε και την ξαναρωτούσανε».

Πώς περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα

«Στις 11.30 η αδερφή μου μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει. Έπαθα σοκ», είπε.

Μαλένα - Ίριδα

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι έγινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στις 21 Μαρτίου 2021, όταν βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της

Δασκαλάκης: Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά

Οι απαντήσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου για την Τζωρτζίνα

«Δεν μπορεί να πάει το μυαλό μου ούτε μία στο εκατομμύριο ότι η αδερφή μου έκανε κακό στα παιδιά», υποστήριξε στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη Τζωρτζίνα. «Της είχα μεγάλη αδυναμία», είπε συγκινημένη στους αστυνομικούς. Τη ρώτησαν για τα επεισόδια του κοριτσιού και κυρίως για το πρώτο λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας.

Πισπιρίγκου: Όταν έλεγε στον Άη Βασίλη ότι η Τζωρτζίνα δεν ήταν καλό παιδί

Ερωτήσεις, όμως, δέχθηκε και για τον – εν διαστάσει, πλέον – σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως τονίζει ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, «τη ρώτησαν τα πάντα, επεκτάθηκαν ακόμη και σε ερωτήματα που αφορούσαν την παιδική τους ηλικία. Κάλυψαν όλο το φάσμα της υπόθεσης. Τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν και στη Τζωρτζίνα για την οποία δεν έχει εξεταστεί».

«Βγαίνει» από το κάδρο των υπόπτων η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής της ήταν ήρεμη και σε κανένα σημείο δεν φάνηκε να έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Ντοκουμέντο: Η Ρούλα το τσικνίζει μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δε ζήτησε το παραμικρό από τους αστυνομικούς και απ΄ όσα τους είπε βγαίνει από το κάδρο των υπόπτων. Για τις αντιφάσεις στις ώρες οι αρχές πιστεύουν ότι μετά από τόσο καιρό είναι φυσικό να υπάρχουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top