Σε ύφεση η φωτιά σε Βούλα και Βάρη – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Σε ύφεση η φωτιά στη Γλυφάδα - Βίντεο Open

Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα και τη Βάρη, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση

φωτιά Γλυφάδα

Σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική σήμερα λίγο πριν τις 7:00 το πρωί, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Ντοκουμέντο Star: Από πού ξεκίνησε η φωτιά στη Γλυφάδα

φωτιά Γλυφάδα 2

Φωτιά στη Γλυφάδα: Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Στην περιοχή ξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

φωτιά Γλυφάδα 3

φωτιά Γλυφάδα 4

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλία.

φωτιά Γλυφάδα - Βάρη

φωτιά Βάρη - Βούλα

Πώς ξέσπασε η φωτιά στη Γλυφάδα

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, η πυρκαγιά στη Γλυφάδα, η οποία λόγω των ανέμων μεταφέρθηκε προς Βούλα-Βάρη, αλλά και προς Κορωπί.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία, που έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, διακρίνεται καπνός από έναν υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνω Γλυφάδα.

πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Γλυφάδα

Το τι συνέβη και ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή εάν «έφυγε» κανένας σπινθήρας ή έγινε κάποια έκρηξη, αυτό θα το δείξει η προανάκριση.

Πάντως, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται πρόβλημα με τον συγκεκριμένο υποσταθμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top