Προαιρετική και όχι υποχρεωτική η μάσκα στα αεροπλάνα

Η χρήση της πλέον είναι στην κρίση των επιβατών

Τι ισχύει από σήμερα με τις μάσκες - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Προαιρετική και όχι υποχρεωτική θα είναι από σήμερα η χρήση μάσκας προστασίας στα αεροπλάνα. Οι μάσκες παραμένουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Για τη μάσκα στα πλοία και τα ταξί, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει εισηγηθεί την υποχρεωτική χρήση.

Χωρίς μάσκα από σήμερα σε εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η μάσκα προστασίας είναι από σήμερα προαιρετική και όχι υποχρεωτική στις αεροπορικές μετακινήσεις. Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει πως από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, έχει αρθεί ο υγειονομικός περιορισμός Covid-19 που προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση μάσκα προστασίας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, παραμένει όμως η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επιβάτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Μάσκες τέλος από σήμερα: Σε ποια ΜΜΜ παραμένουν υποχρεωτικές

Ειδικότερα, από σήμερα και στο εξής όσον αφορά όλες τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις), υπάρχει μόνο σύσταση για προαιρετική χρήση μάσκα προστασίας σε επιβάτες και εργαζόμενους στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων. 

Υποδείξεις για την αποφυγή συνωστισμού

Για την αποφυγή συνωστισμού στις αεροπορικές μετακινήσεις το επιβατικό κοινό υποχρεούνται να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση –αποβίβαση και αναμονή των ταξιδιωτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top