Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι οικονομικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Διακοπές με παιδιά: Πόσο θα κοστίσει το τριήμερο σε μία οικογένεια

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Δεν έχουν προηγούμενο οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών. Καθώς πλησιάζει το τριήμερο, πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να φύγουν εκδρομή την Παρασκευή (10/6) και να επιστρέψουν τη Δευτέρα (13/6).

«Το ποσοστό προ-κρατήσεων το ερχόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), αγγίζει ακόμα και το 86% τη δεδομένη στιγμή, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις φτάνει ακόμη και τα 1.242 ευρώ, στην Ύδρα», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Ανάρπαστα τα νησιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα βουλιάξουν από Ελληνες και ξένους εκδρομείς (φωτ. unsplash)

Όπως πρόσθεσε, τα υψηλά ποσοστά προ- κρατήσεων που καταγράφονται, δεν αφορούν αποκλειστικά εγχώριους ταξιδιώτες, αλλά και αλλοδαπούς, δεδομένου ότι πλέον βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο. 

Θέμης Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Οικογενειακές διακοπές: Πόσο θα κοστίσει σε μία οικογένεια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι αν και τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται πλέον προς μίσθωση στους δημοφιλείς προορισμούς, ιδιαίτερα στην νησιωτική χώρα, είναι κατοικίες πολυτελείς που στοχεύουν σε υψηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα, ακόμη και σήμερα υπάρχουν για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής οικονομικές επιλογές.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και τη διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών. Σε πολλούς οικονομικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας το κόστος κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 200 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Πιο ακριβοί οι νησιωτικοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (φωτ. unsplash)

'Ενας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο και ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι όσοι θα προτιμήσουν τελικά προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από την πόλη», συμπλήρωσε.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Εκδρομή με αυτοκίνητο κοντά στην Αθήνα

Προορισμοί της τελευταίας στιγμής έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα, η Ραφήνα, το Λαύριο, η Ανάβυσσος, η Βραυρώνα και η Νέα Μάκρη. 

Προορισμοί στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής

«Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 179€ έως 286€, για κατοικίες από 44τμ έως 120τμ στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής», είπε.

Αγ. Μαρίνα

«Εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο» (Αγ. Μαρίνα, φωτ. αρχείου eurokinissi)

Συγκεκριμένα, στη Ραφήνα κατοικία 44 τμ μισθώνεται προς 240€ για το τριήμερο, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 60τμ προς 276€, στην Αρτέμιδα κατοικία 40τμ προς 276€, στην Αγία Μαρίνα κατοικία 47τμ προς 216€, στην Ανάβυσσο κατοικία 50τμ προς 185€, στη Νέα Μάκρη κατοικία 60τμ προς 218€.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ώρα για εκδρομή - Δείτε τους top προορισμούς

Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας, έως και 120τμ διατίθενται στη Βραυρώνα και στο Λαύριο με συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο 179€ και 286€ αντίστοιχα.  

Οικονομικοί προορισμοί σε ηπειρωτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Εύβοια

Την ίδια ώρα, όσοι καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το ερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10/6 έως 13/6) και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς να δαπανήσουν περισσότερα από 300€ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια.

«Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Στην Αιδηψό κατοικία 45τμ μισθώνεται προς 187€, στον Άγιο Νικόλαο κατοικία 47τμ προς 212€, στο Λευκαντί κατοικία 55τμ προς 275€  και στην Κάρυστο, κατοικία 60τμ μισθώνεται προς 276€ για τρεις διανυκτερεύσεις», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Κοντινοί είναι και οι προορισμοί της Πελοποννήσου, πρόσθεσε, οι οποίοι απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς.

«Σε απόσταση έως 1- 1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 50τμ στο Λέχαιο είναι 180€ και το Τολό Αργολίδος, όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 179€ για κατοικία 40τμ.

Λίγο πιο μακριά, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα, όπου κατοικία 43τμ μισθώνεται προς 163€ για τρεις διανυκτερεύσεις, το Ξυλόκαστρο όπου κατοικία 80τμ μισθώνεται προς 189€. Στην ίδια χιλιομετρική απόσταση, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και προορισμούς όπως η Νέα Επίδαυρος, η Παλαιά Επίδαυρος και η παραλία Τυρός», είπε. 

Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Ομοίως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως η Νέα Ποτίδαια και τα Νέα Μουδανιά, σε χιλιομετρική απόσταση, από 60χιλ έως 90χιλ από τη συμπρωτεύουσα. 

«Στα Νέα Μουδανιά κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 262€ και στη Νέα Ποτίδαια κατοικία 55τμ προς 200€», είπε.

Σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ από τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη. 

«Στο Πευκοχώρι κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 258€ και στην Ιερισσό κατοικία 45τμ προς 194€ για τρεις διανυκτερεύσεις», είπε μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top