Θεσσαλονίκη: Τρανς γυναίκα στα αζήτητα του νεκροτομείου

Οι συγγενείς της αρνήθηκαν να παραλάβουν

Μια τρανς γυναίκα στη Θεσσαλονίκη έφυγε από τη ζωή και έμεινε στα αζήτητα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου για αρκετές μέρες. Όπως έγινε γνωστό η οικογένειά της αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό της για να προχωρήσει στην ταφή. Τελικά η κηδεία της θα γίνει δημοσία δαπάνη με παρέμβαση του δημάρχουν Θεσσαλονίκης.

Στα αζήτητα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου βρισκόταν επί πέντε ολόκληρες μέρες μια τρανς γυναίκα μετά τον θάνατό της, καθώς οι συγγενείς της αρνούνταν να παραλάβουν τη σορό της.

Η 60χρονη Μπαλί, όπως την αποκαλούσαν όσοι τη γνώριζαν, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά, παρά τον αγώνα που έδωσε, άφησε την τελευταία της πνοή. 

Όμως η ταλαιπωρία της συνεχίστηκε και μετά θάνατον, αφού η οικογένειά της αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό της και να την αποχαιρετήσει, όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί της. 

Ωστόσο, δίπλα στη θανούσα βρέθηκαν άνθρωποι που τη γνώρισαν και την αγάπησαν, ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που προσπάθησαν να βρουν λύση, ώστε να την αποχαιρετήσουν όπως της άξιζε. 

Τελικά, μετά από την κινητοποίηση στα social media, ευαισθητοποιήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος κι έδωσε εντολή να γίνει η κηδεία της Μπαλί δημοσία δαπάνη, την Τετάρτη στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στις 16:30 μ.μ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top