Ρούλα Πισπιρίγκου: Απέρριψε τα τέσσερα αιτήματά της η ανακρίτρια

Το σκεπτικό της απόφασης - Οι επόμενες κινήσεις της κατηγορούμενης μητέρας

Πριν λίγες μέρες κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που βρήκε ουσιαστικά την κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Τα τέσσερα αιτήματα που είχε υποβάλλει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου της κόρης της, Τζωρτζίνας, απορρίφθηκαν. Ποιο ήταν το σκεπτικό της ανακρίτριας και ποιες είναι τώρα οι επόμενες κινήσεις της κατηγορουμένης. 

Η Ρούλα Πισπιρίργκου πριν από έναν μήνα περίπου είχε υποβάλλει ένα έγγραφο στην κυρία Σαλάππα, με το οποίο αιτούνταν τέσσερις ενέργειες, οι οποίες μπορεί να έφερναν νέα στοιχεία στην υπόθεση. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αδελφή της μήνυσε τον δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε τα εξής: 
1) Να γίνουν ερωτήσεις στους πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.

2) Ζητούσε να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου του παιδιού.

3) Να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα αποτελέσματα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η «Καλοπέρασή» Της Στη Φυλακή 

4) Να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, η οποία είχε πει πως «θα σταθεί στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου». 

Σύμφωνα με την Real News, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά σε όλα όσα ζήτησε η κατηγορούμενη μητέρα για δύο λόγους. Πρώτον, κάποια από τα ερωτήματα, η ανακρίτρια κρίνει πως έχουν απαντηθεί επαρκώς και δεύτερον η περαιτέρω έρευνα δε θα φέρει νέα στοιχεία στη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας: «Βίωσε πολύ άσχημες καταστάσεις»

Συγκεκριμένα, για το αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης, η ανακρίτρια είπε : «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση».

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης - που έβγαλαν ότι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας είναι η δηλητηρίαση από θανατηφόρα δόση κεταμίνης - είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. 

Όσο για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια δηλώνει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

Πλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά από δύο μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, με τη βοήθεια των συνηγόρων της αλλά και έξι πραγματογνωμόνων που όρισε η ίδια. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ενδέχεται να υπάρξουν πολλές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, καθώς θα έρθουν στο φως και τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όσο και τα αποτελέσματα για το αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε σε ξεχασμένο φιαλίδιο, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top