Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Ο πατέρας μου παρακαλούσε να πεθάνει, υπέφερε»

Τι είπε η κόρη του Έλληνα μεγαλοσυνθέτη για τον Νίκο Κουρή

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλά για τον πατέρα της και τον Νίκο Κουρή - Πηγή/βίντεο Alpha

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε για το πώς βιώνει την απώλεια του πατέρα της, αλλά και τη δικαστική διαμάχη με τον Νίκο Κουρή.

Για τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκυ Θεοδωράκη που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο μίλησε η κόρη του, Μαργαρίτα. 

Κέρδισε τη δίκη ο Κουρής - Μπορεί να λέει ότι είναι γιος του Θεοδωράκη

«Άλλαξε η ζωή μου πολύ μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Τους τελευταίους δύο μήνες παρακαλούσε να πεθάνει γιατί υπέφερε πάρα πολύ. Ο πατέρας μου ήταν πάντα πολύ αυστηρός, δεν ικανοποιούνταν ποτέ. Ήθελε όλο και κάτι παραπάνω κι αυτό εμένα με δυνάμωσε», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στον Τάσο Τρύφωνος και τον Alpha Κύπρου. 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Νέα αγωγή της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι στεναχωρέθηκε πολύ γιατί δεν μπόρεσε να ζήσει την κηδεία του όπως θα ήθελε, καθώς δεν τον έθαψε σαν να ήταν ο πατέρας της:

«Η στενοχώρια μου είναι ότι δεν έζησα την κηδεία του και σαν κάθε άνθρωπος ήθελα να τον θάψω εγώ. Όχι τόσο τον Θεοδωράκη, αλλά τον πατέρα μου. Την επιθυμία του θα την ακολουθούσα, όχι να μου κάνουν εξώδικα, γιατί υπάρχει μία κόντρα με εμένα χρόνια… Δεν έχω δικαίωμα στο έργο του, είμαι τόσο χαζή κι εγώ και ο αδελφός μου που δεν έχουμε δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά. 

Μαργαρίτα και Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης και Μαργαρίτα Θεοδωράκη 

Αναφερόμενη στον Νίκο Κουρή, η κόρη του Έλληνα μουσικοσυνθέτη υποστήριξε ότι αυτή η υπόθεση για αυτήν είναι μια «ντροπή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο απόσπασμα της συνέντευξης που προέβαλλε το Happy Day: «Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα. Είναι μία αηδία και μία ντροπή».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Κουρής, μετά από δικαστική απόφαση, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης», απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εναντίον του. 

Νίκος Κουρής

Ο Νίκος Κουρής
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top