Ευλογιά των πιθήκων: Ο Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα

Η ανακοίνωση ΕΟΔΥ για το ύποπτο κρούσμα που σήμανε συναγερμό

Συναγερμός στην Ευρώπη για την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ για το πρώτο ύποπτο κρούσμα που μεταφέρεται στο «Αττικόν» και ποια συμπτώματα πρέπει να μας θορυβήσουν.

Πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που έγινε ευρύτερα γνωστός στους Έλληνες από τις καθημερινές ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, είναι ο επιστήμονας που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων.

Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός στην Ευρώπη - Αυξάνονται τα κρούσματα

Ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑστην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο «Αττικόν» και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του «Αττικόν», Αναστασία Αντωνιάδου, είναι οι δύο άνθρωποι που θα αναλάβουν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νόσου.

Ευλογιά των πιθήκων: Φόβοι ότι θα εξαπλωθεί το καλοκαίρι- Συνεδριάζει ο ΠΟΥ

«Ο 29χρονος τουρίστας, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, διακομίζονται στο "Αττικόν" από την Κεφαλονιά, προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

Ευλογιά των πιθήκων: Κίνδυνος για νέα πανδημία; - Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά

ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Ποια είναι τα συμπτώματα

Από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί με τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων χρειάζεται να περάσουν 5 έως 21 μέρες για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα (συνήθως 6 με 13 ημέρες).

Ευλογιά των πιθήκων: «Θέμα χρόνου το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα»

Αυτά μπορεί να είναι:

  • Πυρετός
  • Κεφαλαλγία
  • Μυαλγίες
  • Οσφυαλγία
  • Διογκωμένοι λεμφαδένες (χαρακτηριστικό σημείο διαφορικής διάγνωσης από την ευλογιά)
  • Ρίγος
  • Καταβολή δυνάμεων
  • Εξάνθημα (συνήθως παρουσιάζεται 1 με 3 ημέρες μετά την εμφάνιση του πυρετού). Συχνά προηγείται το δερματικού εξανθήματος, εμφάνιση βλαβών σε βλεννογόνους, όπως του στόματος.

ευλογιά των πιθήκων - εξανθήματα

Το εξάνθημα εντοπίζεται αρχικά στο κεφάλι και στο πρόσωπο και στη συνέχεια επεκτείνεται σε άλλα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων των παλαμών και των πελμάτων.

Αρχικά εμφανίζεται με τη μορφή κηλίδων και βλατίδων οι οποίες εξελίσσονται σε μικρές φυσαλίδες, φλύκταινες και έπειτα σε εφελκίδες που τελικά υποχωρούν).

Το εξάνθημα αυτό μερικές φορές συγχέεται με το εξάνθημα της ανεμευλογιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top