Κάτω Πατήσια: Ο 14χρονος πήρε μία ζώνη και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του

Πέθανε σε 7 λεπτά - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Δε χωρά ανθρώπου νους την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Κάτω Πατήσια, με τον 14χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του εφήβου Μάκη, που ήταν εκείνοι που τον βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιο του. 

Κάτω Πατήσια: Πληροφορίες ότι ο 14χρονος κατέγραψε τον θάνατό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία που έγινε στο παιδί έδειξε πως η αιτία θανάτου είναι ο απαγχωνισμός. Ο 14χρονος φέρεται να πήρε μία ζώνη και να την έφτιαξε σαν θηλιά, την οποία πέρασε από τον λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε μέσα σε 7 λεπτά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. 

«Τον έβριζαν, τον χτυπούσαν και του πετούσαν νεράντζια» 

Οι συμμαθητές του 14χρονου είναι συγκλονισμένοι από την απώλειά του, ενώ κάνουν λόγο για άγριο bullying που βίωνε το παιδί. 

Σήμερα, σχημάτισαν με τις τσάντες τους το όνομα του συμμαθητή τους στο προαύλιο και γέμισαν το θρανίο του με λουλούδια. 

«Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Το είχα δει και εξωσχολικά να τρώει bullying 3-4 φορές. Ήθελα να το πω στους δασκάλους, αλλά τα φοβάμαι λίγο αυτά τα παιδιά. Πάντα χαμογελούσε και δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν», λέει μία συμμαθήτρια του 14χρονου στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Τα παιδιά που εκφόβιζαν τον Μάκη ήταν στο ίδιο σχολείο. «Όλοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν τολμάει να μιλήσει», λέει ένα τρομαγμένο κορίτσι σε δημοσιογράφο. 

Μία μητέρα μαθητή καταγγέλλει πως πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο με μαχαίρια και σουγιάδες. Μία άλλη κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από μαθητές στον ευρύτερο χώρο του σχολείου. 

Αυτοκτονία 14χρονου: «Του έκαναν άγριο bullying λίγες ώρες πριν πεθάνει»

«Τον βάραγαν, τον έβριζαν και του πέταγαν νεράντζια», ανέφερε ένα άλλο παιδί του σχολείου, το οποίο αποκαλύπτει πως οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τον 14χρονο. Εκείνος δε μιλούσε για τον εφιάλτη που ζούσε. 

Τώρα κάποιοι μαθητές από το σχολείο στα Σεπόλια δείχνουν να έχουν ενοχές που δε μίλησαν νωρίτερα, για να υπερασπιστούν τον 14χρονο: «Πολύ στεναχωριέμαι για αυτό το παιδί. Ελπίζω να φτιάξω το λάθος μου και την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσω ένα παιδί που δέχεται bullying να μπορέσω να το βοηθήσω».

Σχολικός εκφοβισμός: Τι είναι, πώς εκδηλώνεται και πώς αντιμετωπίζεται

Σφακιανάκης: «Μου μυρίζει υπόθεση Γιακουμάκη» 

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ήταν και ο Μανώλης Σφακιανάκης, τέως Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση. 

Ο ίδιος θεωρεί πως πίσω από τη συγκεκριμένη αυτοκτονία δεν κρύβεται κάποιο «φονικό» παιχνίδι του Tik Tok, όπως αρχικά ακούστηκε, αλλά καθαρά το bullying που δεχόταν το παιδί. 

«Προσωπικά πιστεύω η υπόθεση μοιάζει με υπόθεση Γιακουμάκη. Δε βλέπω blackout challenge εδώ. Όπως ομολογούν οι συμμαθητές του, κρύβεται ένα ένοχο μυστικό στο σχολείο αυτό. Θα πρέπει οι αρχές να ερευνήσουν τα παιδιά για το μυστικό που κρύβουν. Πρέπει να προσεγγίσουν τα παιδιά για να μάθουμε την αλήθεια. Πρέπει να κατέβει η έρευνα όσο πιο "χαμηλά" γίνεται». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top