Μονεμβασιά: «Στυγερό έγκλημα, όλα έγιναν συνειδητά»

Κούγιας: Θα ζητήσω τη μεταφορά του δράστη στο ψυχιατρείο Τριπόλεως

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχει τελεστεί το στυγερότερο των εγκλημάτων, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δήλωσε για τον δράστη ο Χρήστος Πλειώτας, δικηγόρος της οικογένειας του ενός εκ των δύο θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν στην Μονεμβασιά

Ο κ. Πλιώτας, μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για «στυγερό έγκλημα» και είπε πως όλα έγιναν συνειδητά: «Ο δράστης χτύπησε τα δυο άτομα, και δεν στάθμευσε στο σημείο. Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά».

Μονεμβασιά: «Ας τον κρίνει ο Θεός», λένε οι γονείς του 52χρονου οδηγού

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα που εκπροσωπεί (ο συνοδηγός της μηχανής που επέβαιναν οι δύο ηλικιωμένοι) μετά την πρώτη σύγκρουση έφερε ένα μικρό κάταγμα στο πόδι και είχε πλήρως τις αισθήσεις του.

Μονεμβασιά: «Αν με αφήσουν τα παιδιά, θα σας πω τι έγινε»

Όπως είπε, σύμφωνα  με μια μαρτυρία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό, ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε πάλι από πάνω το θύμα.

Κούγιας: Θα ζητήσω τη μεταφορά του δράστη στο ψυχιατρείο Τριπόλεως

Για έναν άνθρωπο που βρίσκεται «σε μανιακή κρίση, πιθανότατα λόγω σχιζοφρένειας – διπολικής διαταραχής», με τον οποίο είναι αδύνατο να κάνεις οποιαδήποτε συζήτηση κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου δράστη.

Μονεμβασιά: Πήγε να κλειδώσει τον Κούγια στο κρατητήριο ο δράστης

Ο κ. Κούγιας θεωρεί αδιανόητο πώς έβαλαν οι αστυνομικοί στη Σπάρτη έναν τέτοιο άνθρωπο να απολογηθεί και του απήγγειλαν «την πρωτοφανή κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από υγιή δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δικηγόρο».

Όπως είπε, θα ζητήσει άμεσα τη μεταφορά του στο ψυχιατρείο Τριπόλεως καθώς και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Μονεμβασιά: «Βοηθούσα τον τραυματία και ήρθε κατά πάνω μας το αμάξι»

Κάνει επίσης αναφορά και σε ιατρικό κέντρο το οποίο πιθανόν χορήγησε στον κατηγορούμενο μεγάλες δόσεις κορτιζόλης, τονίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του αρνείται να δώσει τον ιατρικό φάκελο του 52χρονου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top