Μονεμβασιά: Πήγε να κλειδώσει τον Κούγια στο κρατητήριο ο δράστης

«Έκανα κάτι που δε θυμάμαι. Είναι η ώρα μηδέν»

Όσα μετέδωσε από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό στη Μονεμβασιά ο Λάμπρος Δεμερτζής - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί ο 52χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά. «Δε θυμάμαι τίποτα», φέρεται να ισχυρίστηκε στον Αλέξη Κούγια. Όπως είπε ο δικηγόρος, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τον κλειδώσει στο κρατητήριο μαζί του.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς από το έγκλημα που σημειώθηκε προχθες το βράδυ, όταν ένας οδηγός σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε και σκότωσε δύο ανθρώπους με το αυτοκίνητό του.

Μονεμβασιά: «Βοηθούσα τον τραυματία και ήρθε κατά πάνω μας το αμάξι»

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα προκειμένου να εξηγήσει πώς έπραξε κάτι τόσο αδιανόητο. Πώς, δηλαδή, παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους ανθρώπους και έκανε αναστροφή, γύρισε και τους αποτελείωσε.

Μονεμβασιά: «Δεν έγινε και τίποτα» - Σοκάρουν τα πρώτα λόγια του δράστη

«Δεν έγινε και τίποτα», «δεν τους είδα» και «δεν κατάλαβα τι έγινε» φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια του 52χρονου οδηγού στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, αφού τον εμβόλισαν προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του αυτοκινήτου του που σκόρπισε τον θάνατο.

Μονεμβασιά

Μονεμβασιά: «Προσπάθησε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο. Έχει ιστορικό ψυχώσεως»

Ο 52χρονος οδηγός επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να τον αναλάβει ως πελάτη. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο ποινικολόγος στους δημοσιογράφους, προσπάθησε να τον κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο:

Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δε μπορεί να επικοινωνήσει… Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος, ο 52χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς, καθώς υπάρχει ιστορικό ψυχώσεως στην οικογένειά του.

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος… Υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ΄ ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική», υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

«Πριν λίγες ώρες με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε: Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι. Μου είπε: Είναι ώρα μηδέν… Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να του πάρουν απολογία. Πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, να τον εξετάσει πραγματογνώμονας, να αποφανθεί ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Τότε, αρχίζει η ποινική διαδικασία, η απολογία του», κατέληξε ο δικηγόρος.

Όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον κατηγορούμενο

Μονεμβασία: Το χρονικό του δυστυχήματος

Το βράδυ του Σαββάτου, ο 52χρονος οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους δύο αναβάτες. Χτύπησε σοβαρά τον έναν από αυτούς, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ τον άλλον τον παρέσυρε και τον έσερνε για μια απόσταση σχεδόν 300 μέτρων.

Στη συνέχεια, ο οδηγός έκανε αναστροφή και ξανά χτύπησε τον ήδη τραυματισμένο αναβάτη, παρασέρνοντάς τον άλλα 200μ. Έφτασε στον δεύτερο αναβάτη που βρισκόταν στο οδόστρωμα και τον παρέσυρε και αυτόν για πολλά μέτρα.

Και οι δύο αναβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που δεν πίστευαν στα μάτια τους όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται μπροστά τους. Άμεσα έσπευσαν περιπολικά στο σημείο και καταδίωξαν τον δράστη. Ένα περιπολικό βγήκε μπροστά του για να του ανακόψει την πορεία, όμως ο δράστης εμβόλισε το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαφύγει.
Το ίδιο έκανε κι ένα ΙΧ προσπαθώντας με τον ίδιο τρόπο να τον σταματήσει, ενώ κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και να ανοίξουν την πόρτα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί ο οδηγός προέβη σε αυτή την κίνηση. Οι Αρχές εξετάζουν αν είχε προσωπικές διαφορές μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top