Η Ομάδα Αιγαίου πραγματοποιεί τον 28ο Διάπλου παροχής υπηρεσιών

Θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 15 Μαϊου και η προσφορά θα είναι εθελοντική

αιγαίο

Για 28η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, σε μια δύσκολη εποχή, όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 και να βοηθήσουμε στην επάνοδο στην καθημερινότητα.

Στις 11 ημέρες του Διάπλου, τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατροί από 15 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό - θα διανύσουν περισσότερα από 500 ναυτικά μίλια για να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου νησιού!

Ζάκυνθος: Τσακώθηκε με τον γείτονά της και της έριξε καυστικό υγρό

Το νέο ιατρικό μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί

Από φέτος, στον ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό της Ομάδας Αιγαίου, προστίθεται ένας υπερσύγχρονος φορητός θωρακικός υπερηχοτομογράφος. Με της τελευταίας τεχνολογίας αυτό φορητό μηχάνημα παρέχεται ακρίβεια διάγνωσης μεγαλύτερη από ένα τομογράφο με μια ανώδυνη και μη επεμβατική εξέταση.

Με τον υπερηχοτομογράφο μπορούν να προσφερθούν επίσης εξελιγμένες εξετάσεις των πνευμόνων που καλύπτουν κάθε πάθηση, συμπεριλαμβανομένων και της COVID-19. Μάλιστα, σε όσους έχουν νοσήσει με COVID-19 μπορούν να εκτιμηθούν πιθανές βλάβες των πνευμόνων που πιθανόν να παραμένουν μετά τη νόσηση.

Με το φορητό υπερηχοτομογράφο θα εξεταστούν ακόμα και κάτοικοι που μένουν πολύ μακριά. 

Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος διαγνωστικός υπερηχοτομογράφος στην Ελλάδα (στην κατηγορία του) που τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών.

covid test

Σε κάθε νησί θα λειτουργήσει ένα ιατρείο Post Covid και θα πραγματοποιούνται μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις / πηγή: UNSPLASH 

Οι κάτοικοι, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρικές και μικροβιολογικές/ βιοχημικές εξετάσεις. Σε κάθε νησί θα λειτουργήσει και ιατρείο Post COVID.

Κατά τη διάρκεια του Διάπλου θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της
εξάπλωσης της COVID-19 και θα διενεργηθούν rapid tests στους κατοίκους των νησιών και στους
εθελοντές και εθελόντριες της Αποστολής.

Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και θα υλοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, έργα υποδομής, αναγκαία για την διευκόλυνση των συνθηκών ζωής στα νησιά. Ταυτόχρονα θα οργανώσει αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαντολογικές δράσεις.

Το πρόγραμμα της Αποστολής είναι το ακόλουθο:

programma

programma

program

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Motor Oil που στηρίζει τον φετινό διάπλου. Η συνεργασία με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που παρέχουν και δείχνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου! 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top