Σύψας: Τα πολυανθεκτικά μικρόβια είναι ο επόμενος εφιάλτης του ΕΣΥ

Τρομακτική πρόβλεψη: Πρώτη αιτία θανάτου οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

«Τα επόμενα μεγάλα πρωτοσέλιδα όταν θα τελειώσει η πανδημία θα είναι τα πολυανθεκτικά μικρόβια στα νοσοκομεία», δήλωσε σήμερα ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, και γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Νίκος Σύψας. 

Ο καθηγητής μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων, μίλησε για τον εφιάλτη των γιατρών και των ασθενών στα νοσοκομεία. Όπως υποστηρίζει,υπάρχει ένας μήκυτας με το όνομα Candida Auris που κυκλοφορεί στους υγειονομικούς χώρους. Ο μήκυτας αυτός υπήρχε από πριν την πανδημία, αλλά τώρα έχει επεκταθεί ακόμα περισσότερο. 

Ο κύριος Σύψας εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί που είχαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο νοσοκομείο έπρεπε ξαφνικά να ασχοληθούν μόνο με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει με τα rapid tests στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

«Η επιτήρηση χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα σημαντικό κομμάτι των θανάτων οφείλεται στο πρόβλημα αυτό. Όλοι οι γιατροί που ήταν στον έλεγχο των λοιμώξεων πήγαν στις μονάδες Covid-19», δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο Νίκος Σύψας έκανε μία τρομακτική πρόβλεψη. Δήλωσε ότι τα μικρόβια τέτοιου τύπου όχι μόνο θα «θερίζουν» στα νοσοκομεία, αλλά θα αποτελούν και το πρώτο αίτιο θανάτου μέχρι το 2050 καθώς θα προκαλούν θανάσιμες λοιμώξεις.  

Τα εννέα συμπτώματα της Όμικρον που εμφανίζουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

«Τα επόμενα πρωτοσέλιδα θα γραφτούν γι’ αυτό. Είναι στα νοσοκομεία μας και σκοτώνουν κόσμο. Candida Auris. Είναι στα νοσοκομεία και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα. Όταν μπαίνει στα νοσοκομεία δεν βγαίνει ποτέ. Είχαμε στην Αθήνα νοσοκομεία με πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο Ευαγγελισμός. Θα τα βρούμε μπροστά μας», τόνισε. Στο εξωτερικό υπήρξε περίπτωση που ένα νοσοκομείο ξήλωσε ολόκληρη τη ΜΕΘ και την ξαναέχτισε προκειμένου να απαλλαγεί από το μικρόβιο. 

Καταλήγωντας, ο κύριος Σύψας δήλωσε πως όταν το κράτος θα πρέπει τώρα να ασχοληθεί με το πρόβλημα των ανθεκτικών λοιμώξεων, αφού πλέον η κατάσταση του κορωνοϊού βελτιώνεται. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top