Πήλιο: Αράχνη «Μαύρη Χήρα» τσίμπησε 4χρονο

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα

Ένα τετράχρονο αγοράκι τσιμπήθηκε από αράχνη «Μαύρη Χήρα» την ώρα που έπαιζε στο γκαζόν καφετέριας στην Πορταριά Πηλίου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα και πήρε εξιτήριο μετά από την απαραίτητη αγωγή. Η «Μαύρη Χήρα» συναντάται συχνά στην Ελλάδα.

Ένα 4χρονο αγοράκι τσιμπήθηκε από αράχνη που ανήκει στο είδος της «Μαύρης Χήρας» στην Πορταριά του Πηλίου. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου και από εκεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς το τσίμπημα αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. 

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, το παιδάκι έπαιζε αμέριμνο τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, στο γκαζόν καφετέριας, όταν αισθάνθηκε το τσίμπημα. 

Το χέρι του παιδιού είχε γίνει κόκκινο, σκληρό, ενώ πονούσε πολύ. Αμέσως επικοινώνησαν με το Κέντρο Δηλητηριάσεων, από το οποίο ενημερώθηκαν για το τσίμπημα της “μαύρης χήρας”, ενώ δόθηκαν οδηγίες για διακομιδή του 4χρονου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το παιδάκι έμεινε για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο της Αττικής και έλαβε εξιτήριο, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Τι είναι η «Μαύρη Χήρα»

Η «μαύρη χήρα» συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα, με τις επιθέσεις της, ωστόσο, να μην είναι συχνές. 

Με το τσίμπημά της θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο σε πιο ασθενείς οργανισμούς, όπως ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες, μικρά παιδιά και αλλεργικά άτομα.

Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» επηρεάζει μια σειρά από όργανα και λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού κι αυτός είναι ο λόγος που η χορήγηση αντιδότου πρέπει να γίνεται πολύ γρήγορα.

Σε περίπτωση που είμαστε μόνοι μας, περιορίζουμε το σημείο του σώματος που μας έχει τσιμπήσει. Αν, για παράδειγμα, είναι το πόδι ή το χέρι, σφίγγουμε το σημείο ώστε να μην κυκλοφορήσει στο σώμα το δηλητήριο και εν συνεχεία πλένουμε σχολαστικά την πληγή. 

Η παροχή ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, όμως, αποτελεί την ασφαλέστερη λύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top