Εργατική Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα την Κυριακή

Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 1η Μαΐου προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα, ενώ στάση εργασίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Πρωτομαγιά: Φεύγουν οι εκδρομείς για το τριήμερο

Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια ώρα, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στα Προπύλαια. 

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μεγάλη μοτοπορεία των ντελιβεράδων (κούριερ, διανομείς) που καλεί η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου).

Πρωτομαγιά: Κοντινοί και οικονομικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Στη Θεσσαλονίκη, για την Πρωτομαγιά καλούνται συγκεντρώσεις σε έξι σημεία: Αγίας Σοφίας με Εγνατία, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Άγαλμα Βενιζέλου, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, Πλατεία Άθωνος, Καρόλου Ντηλ και Ερμού. Συγκεντρώσεις για τη Πρωτομαγιά θα γίνουν σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά.

Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργία της ΠΝΟ

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα τιμήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) την Εργατική Πρωτομαγιά.

Πού να πάτε εκδρομή την Πρωτομαγιά και πόσο θα κοστίσει

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, η απεργία θα ξεκινήσει την 00:01 ώρα της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα ώρα της ιδίας ημέρας.

Απεργία και στα τρένα 

Στο μεταξύ, χθες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε αλλαγές στα σιδηροδρομικά δρομολόγια λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Πρωτομαγιά: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν

Με το δελτίο που εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της γενικής απεργίας για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ειδικότερα, την Κυριακή 01.05.2022 θα κυκλοφορήσουν οι παρακάτω επιβατικές αμαξοστοιχίες:

• Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: 52, 53, 56, 57
• Λάρισα-Θεσσαλονίκη: 1591, 1592, 2593, 2594, 2595, 2598
• Πειραιάς-Κιάτο: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326, 2301 (Προαστιακός)
• Πειραιάς-Αεροδρόμιο: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230, 1231 (Προαστιακός)
• Αθήνα-Χαλκίδα: 1534, 1539, 1550, 1555, 1558, 2533 (Προαστιακός)
• Άνω Λεχώνια-Μηλιές: 3800-3801

Οι υπόλοιπες επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου καταργούνται. Οι πολίτες που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες καλούνται να επικοινωνήσουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο 14511.

Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ (τρόλεϊ) ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τις εξής στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως 09:00 και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Εργατική Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθεί το Μετρό

Σε ό,τι αφορά στις τρεις γραμμές του Μετρό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τα σωματεία εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι την Πρωτομαγιά -αν δεν αλλάξει κάτι- θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια του Μετρό.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη την Πρωτομαγιά

Στο μεταξύ, χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Κυριακή 1η Μαΐου, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα απεργήσουν για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Υπενθυμίζεται πως η αργία της Πρωτομαγιάς έχει μετατεθεί τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Γι' αυτό τον λόγο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή στις 3 Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top