Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί σε όλη τη χώρα

Έφτασε στο λίγο μετρά τις 20.30 αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα με το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως αναμενόταν στην Αθήνα στις 6 το απόγευμα, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση καθυστέρηση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Πάσχα 2022: Με λαμπρότητα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός έγινε λιτή υποδοχή, με τη συμμετοχή μητροπολιτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Το Άγιο Φως οδηγήθηκε στη συνέχεια στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα για να μεταφερθεί κατόπιν σε όλη την Ελλάδα. 

Μετόχι Πλάκα, άφιξη Αγίου ΦωτόςΤο Άγιον Φως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα (2022)

Το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός / Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Πλέον γίνεται αγώνας δρόμου, ώστε η διανομή του στην επικράτεια εντός των επομένων ωρών να γίνει έγκαιρα, με πτήσεις της Aegean και της Sky express, αλλά και με λοιπά μέσα.

«Παρέλαβα το άγιο και ανέσπερο φως και το μετέφερα στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Σε λίγη ώρα θα βρεθεί σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, λέγοντας ότι το Άγιο Φως στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης, ένα μήνυμα εξόχως επίκαιρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ όσο και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος πατούλης ευχήθηκαν καλή Ανάσταση σε όλους. 

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

Δείτε εικόνες από την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)Άφιξη Αγίου Φωτός στην Ελλάδα (2022)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top