Πάσχα 2022: Με λαμπρότητα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Συγκίνηση με τις εικόνες που έρχονται από τον Πανάγιο Τάφο

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Το Άγιο Φως ετοιμάζεται να ταξιδέψει και φέτος σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην Ελλάδα θα φτάσει στις 18:00.

Τα βλέμματα όλων των χριστιανών είναι στραμμένα στα Ιεροσόλυμα, όπου έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. 

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά, όσα και τα χρόνια του Ιησού Χριστού και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

Χιλιάδες πιστοί παρευρέθηκαν σήμερα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, για να λάβουν το Άγιο Φως.

Αγιο Φως

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως - AP Image

Άγιο Φως Ιεροσόλυμα

Άγιο Φως: Στις 18:00 φτάνει στην Ελλάδα

Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελλάδα στις 18:00 και θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που θα λάβει χώρα σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει επίσης συνάντηση. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top