Θάνατος Τζωρτζίνας: Οι σπασμοί και η «περίεργη» ψυχραιμία της Πισπιρίγκου

Αποκάλυψη για τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων

Η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς και η κατάσταση της Τζωρτζίνας στα διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα άφηνε από τότε ερωτήματα στο προσωπικό των νοσοκομείων, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα.

Το Star φέρνει στο φως τις καταθέσεις, που αποτυπώνουν την ανησυχία των γιατρών.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Οι σπασμοί και η ψυχραιμία της Πισπιρίγκου δημιούργησαν ερωτήματα

«Αυτό που εγώ δεν μπορώ να ερμηνεύσω ως νευρολόγος είναι το εξής: το αναφερόμενο περιστατικό σπασμών που οδήγησε το παιδί στο Καραμανδάνειο ήταν αδιευκρίνιστης αιτίας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο. Εγώ, λοιπόν, ως νευρολόγος θα περίμενα από το φάκελο του παιδιού να προκύπτει  η αιτία σπασμών. Άλλωστε στο Καραμανδάνειο έγινε όλος ο απαραίτητος νευρολογικός έλεγχος και δεν έδειξε τίποτα», αναφέρει η Ι.Κ., παιδονευρολόγος και εξωτερική συνεργάτης του Ωνασείου.

Αποκάλυψη Star: Η ημερομηνία - «κλειδί» που προδίδει την Πισπιρίγκου

Οι ανεξήγητοι σπασμοί της Τζωρτζίνας, αλλά και η ψυχραιμία της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου προβλημάτιζαν το προσωπικό των νοσοκομείων.

Έναν ολόκληρο χρόνο κράτησε η μοιραία περιπέτεια για την μικρούλα, που πάλευε γενναία μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές. 

Αποκάλυψη Star: Πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου «έκρυψε» τα ίχνη της

Ρούλα Πισπιρίγκου και Τζορτζίνα

Οι ανεξήγητοι σπασμοί της Τζωρτζίνας, αλλά και η ψυχραιμία της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου προβλημάτιζε το προσωπικό των νοσοκομείων

 «Η μητέρα μου είπε ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο επειδή το βράδυ εμφάνισε ένα επεισόδιο στο σπίτι, κατά τον ύπνο που το παιδί ξαφνικά άρχισε να τρέμει. Στην ερώτηση μου αν είχε χάσει και τις αισθήσεις του είπε όχι, ήταν μια εικόνα πανικού… Από τα λεγόμενα της μητέρας δεν μπόρεσα να εξηγήσω ούτε την ανακοπή, ούτε τους θανάτους τον προηγούμενων παιδιών… Εντύπωση μου έκανε ότι η μητέρα ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε», αναφέρει η Μ.Μ., Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων.

Τα ερωτήματα από το προσωπικό των νοσοκομείων

Η Τζωρτζίνα παραπέμθηκε στο Ωνάσειο τον Μάιο του 2021 για τοποθέτηση απινιδωτή. Και εκεί πάλι εμφανίστηκε αδιευκρίνιστο επεισόδιο, που οδήγησε στην διασωλήνωση. 

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα έπρεπε να φιμωθεί γιατί είδε τι συνέβη με την Ίριδα»

«Το πρώτο 24ωρο νοσηλείας της η Τζωρτζίνα παρουσίασε απότομη αύξηση της θερμοκρασία μέχρι 39,5, με συνοδό προσήλωση βλέμματος, ωχρότητα, πτώση κορεσμού και σφύξεων… Χορηγήθηκε μιγαζολάμη χωρίς ανταπόκριση σε ό,τι αφορά την προσήλωση βλέμματος και ακολούθως η ασθενής διασωληνώθηκε. Το επεισόδιο αποδόθηκε στον υψηλό πυρετό σε συνδυασμό με τη σοβαρή εγκεφαλοπάθεια της Τζωρτζίνας. Ο πυρετός αποδόθηκε σε λοίμωξη…», αναφέρει ο Γ.Κ, εντατικολόγος Παίδων του Ωνασείου.

Πάτρα: Οι ύποπτες αναζητήσεις της Ρούλας πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

Μία μέρα πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα  στο Παίδων, στις 28 Ιανουαρίου 2022 λόγω των πολλαπλών επεισοδίων  που παρουσίαζε το παιδί, οι γιατροί είχαν πει σε έναν ειδικευόμενο να μείνει λίγη ώρα στο δωμάτιο για να δει αν το παιδί παραμένει σταθερό. Όπως αποκαλύπτει το Star, το επεισόδιο συνέβη όταν ο γιατρός έφυγε από τον θάλαμο.  

«Στις 11.25 ειδοποιηθήκαμε πάλι από τη μαμά ότι το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. Ο ειδικευόμενος είχε φύγει από το θάλαμο γιατί είχε παρέλθει ένα εύλογο διάστημα κατά το οποίο το παιδί ήταν σταθερό». «Δεν περιμέναμε αυτή την κατάληξη…περίμενα τα αποτελέσματα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος για να διευκρινιστεί η φύση των επεισοδίων και αυτό γιατί τα επεισόδια που έκανε δεν ήταν τυπικοί σπασμοί», τονίζει η Γ.Κ., Παιδίατρος στο Παίδων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top