Πάσχα 2022: Ποια μέτρα ισχύουν για εκκλησίες και εστίαση

Πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα διασκέδασης

Έφυγαν οι πρώτοι εκδρομείς για το Πάσχα

Σε ισχύ έχουν τεθεί ήδη από τη Δευτέρα 18 Απριλίου τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό το Πάσχα. Τα έκτακτα μέτρα αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ έως την Πρωτομαγιά. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχει δημοσιευτεί, τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Πάσχα: «Βούλιαξαν» τα λιμάνια από κόσμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών γίνεται στην είσοδο των κέντρων διασκέδασης και το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να φορά μάσκα προστασίας. Σε περίπτωση που υπάρχει ορχήστρα, οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Πάσχα: Οι ώρες λειτουργίας για εμπορικά και σούπερ μάρκετ έως το Μ. Σάββατο

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, οι κλειστοί χώροι θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τα πιστοποιητικά που ισχύουν και στη διασκέδαση, ενώ στους ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να κάθονται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή τα πιστοποιητικά τους έχουν λήξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Σημειώνεται ότι υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.

Ποια μέτρα ισχύουν στις εκκλησίες 

Φέτος το Πάσχα, οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται σε όλους τους ιερούς ναούς, με την προϋπόθεση να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR).

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top