Πέτρος Φιλιππίδης: Στο δικαστήριο με χειροπέδες και φανερά αδυνατισμένος

Στο πλευρό του η σύζυγος και ο γιος του

Ο γιος και η σύζυγος του Πέτρους Φιλιππίδη κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια/ Βίντεο star.gr 

Λίγο μετά τις 08:30 έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στη δίκη φανερά αδυνατισμένος. Φορώντας χειροπέδες και με γοργό βήμα μπήκε στα δικαστήρια από τον χώρο του κυλικείου, με σκοπό να μη γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες. 

Κάτια Δανδουλάκη: Ο λόγος που δε θα παραστεί στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Στα δικαστήρια βρέθηκαν, επίσης, η σύζυγος, Ελπίδα Νίνου, και ο γιος του, Δημήτρης Φιλιππίδης. 

Στην προηγούμενη, πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου 2022, ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μ. Δημητρακόπουλος, είχε ζητήσει τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας του ηθοποιού. 

Λένα Δροσάκη

Η Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη

Σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τις γυναίκες που τον κατηγορούν για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η κατάθεση της συζύγου του για την τρίτη καταγγελία

Το «παρών» έδωσαν κι άλλες γνωστές ηθοποιοί που τον έχουν καταγγείλει στον ΣΕΗ για αδικήματα που αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία όμως έχουν παραγραφεί, όπως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Παρούσα στη δίκη η Εβελίνα Παπούλια, η Αλεξάνδρα Ούστα και η Κατερίνα Μισιχρόνη. 

Άννα Μαρία Παπαχαράλαμπους

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ανάμεσα τους μάρτυρες που έχουν κληθεί από το δικαστήριο είναι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, και η σύζυγος του ηθοποιού. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί η μεζονέτα του στο Ψυχικό

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τον περασμένο Ιούλιο. 

Κατηγορείται για έναν βιασμό που έγινε το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Ο ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια σκευωρία σε βάρος του.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους θα καταθέσουν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη  

Πέτρος Φιλιππίδης: «Εκείνη άρχισε να του τηλεφωνεί», κατέθεσε η γυναίκα του

Δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες υπέβαλαν αίτημα να καταθέσουν στη δίκη «κεκλεισμένων των θυρών».

Ειδικότερα, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό, ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών διότι εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Το ίδιο αίτημα υπέβαλε και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο.

Επ' αυτού ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, δήλωσε ότι επιθυμία του ηθοποιού είναι η δίκη να διεξαχθεί με δημοσιότητα, ώστε να ακουστεί και η δική του πλευρά.

Σήμερα θα καταθέσει η πρώτη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό. 

Πρόκειται για κόρη ηθοποιού με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού. 

Παπαχαραλάμπους, Παπούλια, Δροσάκη, Αναστασοπούλου στη δίκη Φιλιππίδη

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της. 

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας από τους μάρτυρες στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη 

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει υποστηρίξει πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμμονή μαζί του και ότι παρουσίαζε μια «αρρωστημένη συμπεριφορά». Μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει για την καταγγέλλουσα:

Πέτρος Φιλιππίδης: «Θα τον παρακαλέσω να έρθει ακόμα και με καροτσάκι»

«Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά προσπαθούσα να την αποφύγω».

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top