Παυλάκης: «Νέο κύμα ακόμα και το καλοκαίρι. Η χαλάρωση πληρώνεται»

Όσα είπε για τη χαλάρωση των μέτρων ο ερευνητής των ΗΠΑ

Την ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης ο γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε σε ένα νέο κύμα της πανδημίας ακόμα και το καλοκαίρι, λόγω της νέας μετάλλαξης του ιού. «Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα» είπε.

Χαλαρώνουν τα μέτρα: Τι αλλάζει με τα self test και το πιστοποιητικό

«Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν όταν είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται» πρόσθεσε.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο για την εμφάνιση νέου στελέχους του ιού. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα».

Κορωνοϊός: Παραμένει υψηλή η θετικότητα - Ποιo νησί «καίγεται» με 8,87%

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς όπως είπε από τη στιγμή που δουλεύει, «δεν πρέπει να χαραμιστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top