Χαλαρώνουν τα μέτρα: Τι αλλάζει με τα self test και το πιστοποιητικό

Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/3)

Χαλαρώνουν το ένα μετά το άλλο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από τις 5 Μαρτίου η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους δεν να είναι πια υποχρεωτική.

Την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε τη χαλάρωση και άλλων μέτρων που αφορούν στα γήπεδα και τα self tests. Πιο συγκεκριμένα, η πληρότητα στα γήπεδα επιστρέφει ξανά στο 100%, από 75%, πoυ ήταν έως τώρα. 

Κορωνοϊός: Ένα self test στα σχολεία από 1η Απριλίου

Παράλληλα, μειώνονται τα self tests σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Από εδώ και στο εξής θα οφείλουν να διενεργούν ένα self test την εβδομάδα, αντί για δύο στα οποία υποβάλλονταν μέχρι τώρα.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για self tests και γήπεδα

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Κορωνοϊός: Αύξηση στο ιικό φορτίο επτά πόλεων - Πού έφτασε 105%

Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως είναι έτοιμο να χαλαρώσει κι άλλο τα μέτρα για την πανδημία το επόμενο διάστημα. 

Όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και επιβεβαίωσε χθες ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τη Βουλή, από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους 60+ καταργείται, ενώ όπως τονίζουν άνθρωποι της Επιτροπής, δεν αποκλείεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης να καταργηθούν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top