Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Τι θα ισχύσει για τις μάσκες

Πότε θα πρέπει να τις φοράνε μαθητές και θεατές

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη μαθητική παρέλαση που έγινε στην Αθήνα μετά από δύο χρόνια (28/10/2021) 

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου και φυσικά οι μαθητικές παρελάσεις που θα γίνουν και πάλι σε συνθήκες κορωνοϊού, αφού η μετάλλαξη Όμικρον 2 καλπάζει. 

13+1 εκδρομές για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία περιλαμβάνονται οδηγίες για τον συντονισμό της ροής των παρελάσεων. 

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν, το υπουργείο διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Πώς θα γίνει και ποιοι θα φορούν μάσκες

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Όσοι παρελάσουν, ωστόσο, θα πρέπει - εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν κανονικά τις μάσκες τους τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top