13+1 εκδρομές για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει η διαμονή το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Υψηλές πληρότητες και έντονη κινητικότητα καταγράφεται για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, το συγκεκριμένο διάστημα οι προ-κρατήσεις κυμαίνονται από 86% έως 100%.

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ είναι 10- 15%, χαμηλότερες σε σχέση με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε κάθε περίπτωση καθοριστικός παράγοντας διαμόρφωσης τιμής, είναι ο χρόνος κράτησης», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Ο Θεμιστοκλής  Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Τα μαθήματα του 1821 για την Ελλάδα του 2021 

Αράχωβα, ο πιο δημοφιλής ορεινός προορισμός της χώρας

Κορυφαίο προορισμό για όλους όσοι σχεδιάζουν μία μίνι απόδραση μακριά από την πόλη αποτελεί παραδοσιακά η Αράχωβα.

«Στο κέντρο της Αράχωβας σήμερα η διαθεσιμότητα είναι μόλις 15 ακίνητα, όταν στην ευρύτερη περιοχή αγγίζουν τα 33, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 86%. Το κόστος για μία οικογένεια με 2 παιδιά, κυμαίνεται για 2 διανυκτερεύσεις από 338€ έως 540€, ενώ για ολόκληρο chalet με 4 Υ/Δ, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 750€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

αράχωβα

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα, οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων 

Ένας από τους αγαπημένους ορεινούς προορισμούς των Αθηναίων, που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα και το τριήμερο της  25ης Μαρτίου καταγράφει μικρή διαθεσιμότητα, είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Είναι μια περιοχή που πρωταγωνίστησε τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά), αλλά και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τη δεδομένη στιγμή καταγράφει διαθεσιμότητα μόλις 5 ακινήτων. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις (25η Μαρτίου και αναχώρηση 27η Μαρτίου), κυμαίνεται από 540€ έως 800€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία με 3 Υ/Δ, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα, ενώ η τιμή των 540€ αφορά κατοικία 70τμ με 2 Υ/Δ», είπε ο κ. Μπάκας.

πίνακας με ποσοστά προκρατήσεων σε δημοφιλείς προορισμούς

Ομοίως και τα Καλάβρυτα αναδεικνύονται, σύμφωνα με τον ίδιο σε «must» επιλογή τόσο για τους Αθηναίους, λόγω του καλού οδικού δικτύου, όσο και για τους Αχαιούς που θα θελήσουν να βρεθούν στα ορεινά του Νομού, απολαμβάνοντας πιθανόν, ανάλογα τον καιρό, χειμερινά σπορ.

«Η διαθεσιμότητα στο κέντρο για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου περιορισμένη. Οι διαθέσιμες κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τη χρονική περίοδο 25/3 έως και 27/3 είναι μόλις 5 στο κέντρο των Καλαβρύτων. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 500€ έως 534€. Η ανώτερη τιμές αφορούν κυρίως κατοικίες 60τμ με 2Υ/Δ», πρόσθεσε.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τους ορεινούς προορισμούς, έντονη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφεί και σε παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με πρωταγωνιστικό ρόλο τη Πελοπόννησο. 

Περιοχές όπως το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, το Γύθειο, η Ναύπακτος καθώς και οι Κορινθιακοί προορισμοί Λουτράκι και Κόρινθος, αναμένεται να καταγράψουν εξίσου υψηλές πληρότητες.

Sold out το Καρπενήσι- Υψηλές πληρότητες και στο Mέτσοβο - Τοp επιλογή οι αρκαδικοί προορισμοί

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, μηδενική διαθεσιμότητα καταγράφεται ήδη στο Καρπενήσι, το οποίο φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών.

«Τα μόνα διαθέσιμα ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή καταγράφονται στο χωρίο Κορυσχάδες, όπου το κόστος κυμαίνεται από 412€ για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικία με 2 Υ/Δ», είπε.

Πίνακας με ζητούμενες τιμές μίσθωσης ακινήτων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και στο Μέτσοβο.

Στο Μέτσοβο η διαθεσιμότητα καταγράφεται περιορισμένη με μόλις 2 διαθέσιμες κατοικίες, με το κόστος να κυμαίνεται από 340€ έως 630€.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις top επιλογές των ταξιδιωτών βρίσκονται το συγκεκριμένο διάστημα και οι Αρκαδικοί προορισμοί, καθώς λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή στη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες.

25η Μαρτίου: H Παρέλαση Για Τα 200 Χρόνια Από Την Επανάσταση - Video

«Η διαθεσιμότητα στην Δημητσάνα είναι μηδενική, ενώ στη Βυτίνα σήμερα διατίθενται μόλις 2 ακίνητα προς μίσθωση, με το σχετικό κόστος να διαμορφώνεται από 144€ έως 470€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 90 τμ με 2 Υ/Δ.

Διαθεσιμότητα στην περιοχή καταγράφεται σε γειτονικά χωριά, όπως ο Καρδαράς, όπου το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 500€ για κατοικία 65τμ με 2 Υ/Δ», είπε.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Υψηλές οι προ-κρατήσεις στην ορεινή Μαγνησία

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, Πορταριά και Μακρινίτσα, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 6 κατοικίες.

«Στη Μακρυνίτσα, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 354€ έως 658€, όπου η ανώτερη τιμή αφορά ολόκληρο αρχοντικό με 3 Υ/Δ. Στην Πορταριά το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 380€ έως 507€. 

Τα Ζαγοροχώρια, τη δεδομένη χρονική διαθέτουν 8 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι τιμές διαμορφώνονται από 280€ έως 790€ για 2 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, στο Μονοδένδρι κατοικία 100τμ μισθώνεται για 2 βράδια προς 790€, ενώ στην Ελάτη κατοικία 100τμ με 2Υ/Δ αγγίζει τα 400€», είπε ο κ. Μπάκας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η επιστολή για την επέτειο της Eλληνικής Επανάστασης

«Οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν και την 25η Μαρτίου Ιωάννινα και Καλαμπάκα»

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Στα Ιωάννινα η διαθεσιμότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μόλις 13κατοικίες, με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 90%. Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 280€ έως 600€. Η ανώτερη τιμή αφορά αυτοτελή κατοικία 180τμ με 4Υ/Δ», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

η λίμνη των Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Σχετικά μικρή διαθεσιμότητα, καταγράφεται, όπως συμπλήρωσε και στην Καλαμπάκα, όπου το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 91%. 

«Σήμερα στη Καλαμπάκα διατίθενται μόλις 12 κατοικίες.  Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 220€ έως 360€. Η κατώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία 56τμ με 2Υ/Δ σε απόσταση 700μέτρων από το κέντρο, ενώ η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 163τμ με 4Υ/Δ σε απόσταση 800μέτρων από το κέντρο. Τα ακίνητα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο είναι κυρίως 50τμ- 60τμ και το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 300€» εξήγησε, μιλώντας στο star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top