Κορωνοϊός: Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το Πάσχα;

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και την τέταρτη δόση του εμβολίου - Πηγή/βίντεο: Ερτ

Μπορεί τα κρούσματα να παρουσιάζουν νέα αύξηση τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, Επιτροπή και κυβέρνηση φαίνεται ότι συζητούν περαιτέρω άρση των περιορισμών, όπως το τέλος των μασκών σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και την κατάργηση του πιστοποιητικού ακόμα και πριν το Πάσχα.

Κορωνοϊός: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ίσως καταργηθεί πριν το Πάσχα»

Αυτό ανέφερε και επιβεβαίωσε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκινης, τονίζοντας πως πολύ σύντομα θα δούμε μια μεγάλη αποσυμπίεση στους δείκτες της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα», ανέφερε ο μιλώντας στην Ερτ και υπογράμμισε πως το Πάσχα οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού:

Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης.

«Oι σκληροί δείκτες ήταν σε καθοδική πορεία, η οποία έχει κάπως επιβαρυνθεί», πρόσθεσε και επεσήμανε πως το σύστημα υγείας στη χώρα μας δεν πιέζεται αυτή τη στιγμή.

Μαγιορκίνης: Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του εμβολιασμού και της φυσικής ανοσίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και είπε ότι σύντομα στη διάθεση των ειδικών θα είναι και οι θεραπείες με χάπια που θα χορηγούνται από το στόμα.

Κορωνοϊός: «Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου», λέει ο Μπουρλά

Όσον αφορά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top