Η πρώτη μέρα του Ιβάν Βαγγέλη, ενός 7χρονου Ουκρανού, στο ελληνικό σχολείο

Η θερμή αγκαλιά των συμμαθητών του με συγκινητικές ζωγραφιές και γράμματα

Χίλια παιδιά από την Ουκρανία έως 18 ετών βρίσκονται στην χώρα μας μαζί με τις μητέρες τους, μακριά από τη φρίκη του πολέμου. 

Τα δημόσια σχολεία άρχισαν ήδη να υποδέχονται τους πρώτους μαθητές. To star και η Χριστίνα Καλοκύρη συνάντησαν τον μικρό Ιβαν Βαγγέλη, ένα αγοράκι που σήμερα πήγε για πρώτη μέρα στο νέο σχολείο του στην Ελλάδα. 

Ο 7χρονος άφησε διστακτικά το χέρι της μητέρας του και μπήκε στην καινούργια του τάξη. Εκεί τον περίμενε μία έκπληξη, καθώς οι συμμαθητές του του προετοίμασαν μία πολύ θερμή υποδοχή με ζωγραφιές που είχαν την ουκρανική σημαία. 

Όλα τα παιδάκια φώναξαν «Καλώς ήρθες Βαγγέλη», ενώ το 7χρονο αγοράκι κέρασε γλυκά τους συμμαθητές του σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη αγκαλιά που του χάρισαν.

Ένας συμμαθητής του Βαγγέλη του γράφει ένα συγκινητικό γράμμα, με το οποίο λέει πως αν δυσκολευτεί με τα ελληνικά, μπορεί να τον βοηθήσει. 

Μαριούπολη: Σπάει τη σιωπή της η έγκυος που κατηγορήθηκε ότι είναι ηθοποιός

Η μητέρα του Βαγγέλη, η οποία είναι γιατρός έφυγε από το Κίεβο πριν 10 μέρες. Έχει ελληνική καταγωγή και ζει τώρα στα Βριλήσσια. Ο σύζυγος της όμως εμεινε πίσω στην Ουκρανία.

«Περίμενα ότι θα φοβόταν αλλά χάρηκε, γιατί τα παιδιά τον αγκάλιασαν. Φύγαμε για να σωθούμε μας, ακούγαμε συνέχεια εκρήξεις. Μας βοήθησε το υπουργείο Εξωτερικών να έρθουμε στην Ελλάδα» 

Σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο Βριλησσίων ο μικρός Ιβάν Βαγγέλης ξεκινάει μια καινούργια ζωή. 

Ουκρανία: «Έδειραν και εκτέλεσαν τον αδερφό μου» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Υποδομή είναι η ψυχική διάθεση, μετά είναι και τα βιβλία. Σιγά σιγά θα προσαρμοστεί το παιδάκι» λέει η Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, Ευαγγελία Καλογεράκη. 

«Δεν φανταστήκαμε ότι θα έρθει ένα παιδί από την Ουκρανία στο σχολείο. Είχαμε όμως μιλήσει με τα παιδιά για τον πόλεμο» σχολιάζει μία δασκάλα του σχολείου. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top