Ξέσπασε η μάνα της Τοπαλούδη: «Την κοροϊδία τους μέσα! Πόσο να αντέξω!»

Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Toπαλούδη

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά την πρώτη αναβολή της δίκης - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Την οργή και το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, προκάλεσε η νέα διακοπή, για τις 15 Μαρτίου, της δίκης που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, καθώς τόσο μία ένορκος, όσο και ο δικηγόρος του Αλβανού κατηγορούμενου νοσούν με κορωνοϊό. 

«Μπράβο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα. Ντροπή! Ντροπή!», φώναξε η Κούλα Αρμουτίδου με το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για διακοπή της δίκης.

h μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη

H μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη (φωτ. eurokinissi)

«Την κοροϊδία τους μέσα! Δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Κάποιος ένορκος έχει COVID, λέει! Δεν πρέπει να υπάρχουν αναπληρωματικοί; Πόσο να αντέξω! Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο!», συμπλήρωσε, βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Ελένη Τοπαλούδη: Ίσως την είχαν βιάσει και στο παρελθόν και τράβηξαν βίντεο

Την αγανάκτησή της εξέφρασε και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο μαζί με την Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της. 

Παρούσες στο δικαστήριο ήταν η μητέρα της αδικοχαμένης Ερατούς, καθώς και η  Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανεβούν οι γονείς της Ελένη Τοπαλούδη

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό δεν έχει ξεκινήσει επί της ουσίας, ενώ αναμένεται να εισέλθει στην ακροαματική διαδικασία, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη εβδομάδα με τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Το δικαστήριο θα ανοίξει τον κατάλογο των μαρτύρων με πρώτους τους γονείς της Ελένης, Ιωάννη Τοπαλούδη και Κούλα Αρμουτίδου. Είναι οι άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018, ότι η κόρη τους βρέθηκε φρικτά χτυπημένη σε μία παραλία του νησιού που σπούδαζε.

Οι γονείς της Ελένης θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα, για να υπερασπιστούν τη μνήμη του παιδιού τους, αλλά και για να ζητήσουν να μην τύχουν καμίας επιείκειας οι άνθρωποι που δικάζονται για τον αποτρόπαιο θάνατο της κόρης τους.

Ελένη Τοπαλούδη

Η αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη

Στην προηγούμενη, πρώτη, συνεδρίαση παρών ήταν μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος, ελληνικής καταγωγής, καθώς ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μεταχθεί στο δικαστήριο.

Ξέσπασε η μάνα της Τοπαλούδη:«Από τον Θεό να το βρείτε! Θα σας κάψω όλους!»

Ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και να μην αλλάξει η πρωτοβάθμια ποινή

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι σχεδόν συνομήλικοι της Ελένης, την βίασαν με την απειλή μαχαιριού, χτυπώντας την, άγρια στο κεφάλι με μπουνιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο, ενώ εν συνεχεία την πέταξαν χτυπημένη σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου, ενώ ήταν ζωντανή και τους παρακαλούσε να την πάνε σε Νοσοκομείο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες της υπόθεσης που προκάλεσε φρίκη σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας για την αγριότητα που έδειξαν δύο τόσο νέοι άντρες.

Δίκη Τοπαλούδη: Σε ρόλο «ποινικολόγου» ο Ροδίτης - Διάλεξε ο ίδιος ενόρκους

Πλέον, το ίδιο ζητούν και από το Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε για τον βάναυσο χαμό της κόρης τους.

Οι δικαστές μετά την εξέταση των περίπου 10 μαρτύρων και την αξιολόγηση των θέσεων των κατηγορουμένων και όλου του υλικού της δικογραφίας, θα αποφανθούν τελικά αν οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν στην φυλακή με την ίδια ή μειωμένη ποινή.

Η θέση των κατηγορουμένων, τόσο κατά την προδικασία όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είναι πως έκαναν σεξ έχοντας την συναίνεση της Ελένης Τοπαλούδη και πως η κατάσταση παρεκτράπηκε όταν η φοιτήτρια εκθείασε τις ερωτικές επιδόσεις του ενός, με αποτέλεσμα την ακαριαία έκρηξη του άλλου.

Ελένη Τοπαλούδη

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες της υπόθεσης που προκάλεσε φρίκη σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας

Την εκδοχή αυτή αρνήθηκαν και οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους παρέπεμψαν, όσο και τα επτά μέλη του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, που έκρινε πως συμμετείχαν εξίσου και οι δύο στον βιασμό και την δολοφονία της 21χρονης, αλλά και σε όλες τις μετέπειτα ενέργειες που έκαναν για να καλύψουν τα ίχνη τους. 

«Ήταν σε απόλυτη σύμπραξη και σύμπνοια μεταξύ τους και δη τόσο κατά τον βιασμό, όσο και κατά τη θανάτωση του θύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top