Δίκη Τοπαλούδη: Σε ρόλο «ποινικολόγου» ο Ροδίτης - Διάλεξε ο ίδιος ενόρκους

Καταρρέει το σενάριο του ψυχικά ασθενή

Διεκόπη σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και όπως μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, συνέβη κάτι πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά.

Ξέσπασε η μάνα της Τοπαλούδη:«Από τον Θεό να το βρείτε! Θα σας κάψω όλους!»

Ο 25χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος πρωτόδικα και καταδικάστηκε σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, ανέλαβε τον ρόλο του ποινικολόγου και συμμετείχε ο ίδιος προσωπικά στην επιλογή των ενόρκων. Μάλιστα, εξαίρεσε τρεις άνδρες ενόρκους. Ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να το κάνει και το έκανε με τη συναίνεση του δικηγόρου του.

Δίκη Τοπαλούδη: Τι Δηλώνουν Οι Δικηγόροι Των Δύο Πλευρών - Video

Στα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι λαμβάνουν στο τέλος την απόφαση.

Καταρρέει το σενάριο του ψυχικά ασθενή

Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά του δράστη έρχεται σε αντιδιαστολή με τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου στο παρελθόν. Προχώρησε σε πολλά βίαια ξεσπάσματα στις φυλακές όπου βρέθηκε κρατούμενος και μάλιστα, είχε οδηγηθεί και στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του στη δίκη του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είναι όταν σηκώθηκε και φώναζε μπροστά στα άδεια έδρανα προς τους δικαστές: «Eγώ είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής».

Όπως φαίνεται, η πρώτη μάχη που θα δοθεί για να «σπάσουν» τα ισόβια είναι αυτή του πρότερου έντιμου βίου, καθώς το σενάριο του μειωμένου καταλογισμού λόγω ψυχιακής ασθένειας καταρρέει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top