Κορωνοϊός: Δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Για πότε επαναπρογραμματίστηκε

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας/ (2/3/22)

Δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου, η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Καθαρά Δευτέρα. 

Η επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 2 Μαρτίου, η Επιτροπή  των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την άρση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. 

Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε προαναγγείλει πως βρισκόμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Κορωνοϊός: 15.557 νέα κρούσματα, 57 θάνατοι και 399 διασωληνωμένοι

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top