Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Χρήση πυρών από την ελληνική πλευρά - Για έναν τραυματία μιλούν οι Τούρκοι

Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού αλιευτικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία ψάρευαν στο σημείο. 

Το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε το αλιευτικό και ζήτησε να αποχωρήσει, όμως το πλήρωμα αγνόησε τα μηνύματά του. 

Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του αλιευτικού φέρεται να προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, ενώ οι ψαράδες φέρονται να πέταξαν διάφορα αντικείμενα στο ελληνικό σκάφος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλήρωμα του Λιμενικού έκανε χρήση πυρών από όπλο τύπου φλόμπερ και προκάλεσε φθορές στο αλιευτικό, το οποίο τελικά έπλευσε προς τα τουρκικά παράλια. 

Τουρκικά Μέσα: Τραυματίστηκε ένα άτομο

Τουρκικά μέσα αναφέρουν πως ένα άτομο τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά και πως ήταν δύο τα τουρκικά αλιευτικά που έπλεαν μεταξύ Χίου και Οινουσσών. 

«Αρχικά οι Έλληνες πέταξαν βόμβες μολότοφ. Ακολούθως πυροβόλησαν. Χτυπήθηκα στο πόδι. Καταφύγαμε στην καμπίνα του καπετάνιου, αλλά τα πυρά συνέχισαν. Αργότερα σωθήκαμε», φέρεται να δήλωσε ο τραυματίας, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διοίκησης του Τουρκικού Λιμενικού Σώματος, αναφέρεται ότι δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν, δέχτηκαν πυρά από ελληνικά στοιχεία στις 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.15 και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι.

Στην περιοχή εστάλη ομάδα έκτακτης ανάγκης υγείας και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο ελαφρά τραυματισμένος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών  μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία του Καραμπουρούν συνεχίζεται. Το να πυροβολούνται ανυπεράσπιστοι ψαράδες από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top