Φωτιά πλοίο: Τέταρτη ημέρα αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοούμενων

Βίντεο - ντοκουμέντο καταγράφει πόσο δύσκολες είναι οι έρευνες

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς των αγνοουμένων οδηγών που βρίσκονται για τέταρτη ημέρα στο Euroferry Olympia. Παρακολουθούν λεπτό λεπτό τις έρευνες των αρχών και κρέμονται από τα χείλη τους για μία είδηση.

Φωτιά πλοίο: «Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και περιμένει να τον σώσουν»

Τα λόγια τους φανερώνουν την αγωνία αλλά και τον θυμό τους. Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει πόσο δύσκολες είναι οι έρευνες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δυσκολεύονται να πάρουν ανάσα ακόμα και μέσα από τις μάσκες τους. 

Τα πάντα είναι καμένα. Χρησιμοποιούν τους φακούς που έχουν στα κράνη τους για τις έρευνες καθώς επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Κάθε λεπτό που περνά είναι κρισιμο για τους αγνοούμενους οδηγούς 

Η Βάνα Μπεκιάρη σύζυγος αγνοουμένου οδηγου ανοίγει την καρδιά της στην Μαιρη Τζώρα: «Δεν μετρά η δική μου αγωνία αλλά του άντρα μου και των υπολοίπων. Πιστεύω ότι ο άνδρας μου είναι ζωντανός  πόσο ακόμα να περιμένει ; Όταν περιμένει τέταρτη ημέρα και κινητοποιήθηκαν ενεργά μόλις χθες  που θα έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα».

Η Βάνα Μπεκιάρη  προσπαθεί να φανεί δυνατή. Ενημερώνεται από τις αρχές για  τις έρευνες. Η αγωνία της είναι φανερή αλλά  και ο θυμός της. «Οι καμπίνες που διαθέτει το καράβι είναι λίαν επιεικώς στάβλοι εν μέσω κορωνοϊού τους βάζουνε τέσσερα άτομα οι άνθρωποι που κοιμούνται στις καμπίνες ξυπνάνε με εξανθήματα  από κοριούς.

Έχω έγκυρη πληροφόρηση από τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ που μπαίνουν μέσα δεν μπορούν να κινηθούν γρήγορα γιατί  πηγαίνουν έρποντας έρποντας γιατί δεν μπορούν να εισχωρήσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα ας μου πει λοιπόν η πλοιοκτήτρια εταιρεία για ποιο λόγο  δεν υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στα αυτοκίνητα.»

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης ελπίζει σε μία καλή είδηση. Ότι ο πατέρας του ζει. «Πιστεύω να υπάρχει ένα αποτέλεσμα σήμερα. Ότι γίνει να γίνει οι ώρες δύσκολες εύχομαι για το καλύτερο. Να μου βγει και μένα μέσα από το καράβι. Μόνο με το λιμενικό μιλάω θα μιλήσω και σήμερα. Είναι πολύ μακάβριο δεν έχεις κάποιον να κλάψεις.»

Θρήνος για τον νεκρό Έλληνα οδηγό 

Ο θρήνος για τους συγγενείς του Έλληνα οδηγού που ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός από το πλοίο δεν έχει τελειωμό. Με δάκρυα στα μάτια οι δικοί του άνθρωποι μιλούν στην Κατερίνα Ρίστα για τον τραγικό του θάνατο 

Euroferry Olympia: Αυτός είναι ο 21χρονος επιζών - «Ευτυχώς ζω»

Συγγενής Ε.Μαλεσιάδα «Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένα άγγελος , ένα φανταστικό παιδί. Προσπαθούσε να βγει έξω ; Ο άνθρωπος μπορεί να μάζευε τα πράγματά του με το που είδε για να φύγει να ανέβει στο πλοίο. Να βγει η αλήθεια, να γίνουν οι έρευνες και να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν βέβαια».

Ο γιος του ήταν εκείνος που τον αναγνώρισε. Με μία γραπτή του ανακοίνωση στο facebook  αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μνήμη του πατέρα μου θα μείνει άσβεστη μέσα από εμάς, τους γιους του, τη μητέρα μου, τα εγγόνια του, την αδελφή του, τα ανίψια του και ολόκληρη την οικογένεια. Και δεν υπάρχει περίπτωση το αίμα του αθώου πατέρα μου, όπως και των υπολοίπων, να αμαυρωθεί από διάφορα πρόσωπα, φορείς και εταιρείες».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top