Euroferry Olympia: Νέες ελπίδες για επιζώντες - Μάχη με τον χρόνο

«Άκουγα φωνές από το κάτω ντεκ» είπε ο 21χρονος που διασώθηκε

Τις ελπίδες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων στο φλεγόμενο Euroferry Olympia αναζωπύρωσε η διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Μετά τη διάσωση του 21χρονου, ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 11, ανάμεσα στους οποίους και τρεις Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός διασωθείς είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές από το πλοίο και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Euroferry Olympia: Αυτός είναι ο 21χρονος επιζών - «Ευτυχώς ζω»

«Κατάφερα να κατέβω στο κάτω μέρος του πλοίου. Ήμουν στην καμπίνα μου. Μετά από ώρες βγήκες. Πήγα στο κάτω ντεκ. Άκουγα φωνές. Δεν είδα άλλους», φέρεται να είπε συγκεκριμένα.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας, κοντά στο λιμανάκι της Κασσιόπης.
Και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Φωτιά πλοίο: Θα καίει ακόμη για μέρες – Δύσκολη η επιχειρήση

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάρει κλίση 3-4 μοιρών. Παρόλο που υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο βύθισης του πλοίου, η κλίση του θεωρείται ως ελεγχόμενη.

Φωτιά πλοίο: «Βοηθήστε τον σύζυγό μου, είναι ζωντανός»

Πάντως, η φωτιά στο πλοίο θα συνεχίσει να καίει για μέρες, καθώς η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί είναι τεράστια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα καύσιμα υλικά είναι πολλά μέσα στο πλοίο, ενώ είναι και αρκετοί τόνοι τα καύσιμα που έχουν μέσα τα φορτηγά και τα οχήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top