Φωτιά πλοίο: H ΕΜΑΚ και ομάδα υποβρύχιων αποστολών στον απεγκλωβισμό

Τρεις οι Έλληνες που αγνοούνται - Εικόνες από τη διάσωση

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympia. Εικόνες από τη δραματική διάσωση των επιβαινόντων - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι έρευνες για τους αγνοούμενους επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympia, που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας

Φωτιά πλοίο: Τέσσερις Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 278 επιβαίνοντες (ο ένας δεν ήταν στη λίστα), υπάρχουν 11 αγνοούμενοι εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες, ενώ δύο επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι. 

«Έβλεπες μόνο καπνούς» - Επιβάτης του πλοίου στην Κέρκυρα μιλά στο star.gr

φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα - Εικόνες από τη διάσωση

Εικόνες από τη δραματική διάσωση επιβατών 

διάσωση επιβάτες πλοίο Ηγουμενίτσα

Στην Κέρκυρα κατευθύνονται από την Αθήνα διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ για να επιχειρήσουν στον απεγκλωβισμό επιβατών και αναμένεται να φτάσουν στο νησί μέσα στο επόμενο δίωρο. Θα στηθεί αμέσως επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν οδηγό νταλίκας βουλγαρικής καταγωγής κι έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής. Στην επιχείρηση θα συνδράμει και ομάδα υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού. 

διάσωση επιβατών πλοίο

Φωτιά πλοίο: Επιβάτης ήταν και στο ναύγιο του Norman Atlantic το 2014

Ανατριχίλα προκαλεί η ιστορία ενός από τους επιβαίνοντες του Euroferry Olympia. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, ένας οδηγός φορτηγού που διασώθηκε είχε ζήσει ξανά τη φρίκη στο ναυάγιο του Norman Atlantic το 2014.

Συνολικά 10 άτομα έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Τρεις από αυτούς έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, τρεις δύσπνοια, δύο άτομα έχουν πόνους στο στήθος, ένας έχει εγκαύματα και ένας υψηλό σάκχαρο.

φωτιά πλοίο

Η ανακοίνωση του Euroferry Olympia για τη φωτιά στο πλοίο στην Κέρκυρα

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia εξέδωσε ο Όμιλος Grimaldi, στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Στις 04:12 (τοπική ώρα) ο Κυβερνήτης του πλοίου επικοινώνησε με τα κεντρικά του Ομίλου με την πληροφορία ότι προκλήθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3. Το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για να σβήσει τη φωτιά, ενώ ο κυβερνήτης και το προσωπικό του Ομίλου, μέσω της ομάδας έκτακτης ανάγκης, ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαχειριστούν το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων, ο κυβερνήτης αποφάσισε να εγκαταλείψουν το πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που εκκένωσαν το πλοίο διεσώθησαν από μία μονάδα των ιταλικών αρχών και μία της ελληνικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή. Αυτές οι μονάδες βρίσκονται στο δρόμο προς το λιμάνι της Κέρκυρας, όπου ο Όμιλος οργανώνει βοήθεια για τους επιβάτες. Επάνω στο πλοίο βρίσκονταν 239 επιβάτες, διάφορων εθνικοτήτων, και 51 μέλη πληρώματος (Ιταλοί και Έλληνες). Παράλληλα, το πλοίο μεταφέρει 153 εμπορικά οχήματα, καθώς και 32 οχήματα που συνοδεύουν τους επιβάτες.

Δεν υπάρχει καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει η σταθερότητα του πλοίου. Έχουν προσληφθεί ρυμουλκά που κινούνται προς το Euroferry Olympia (κατασκευής 1995) για να δώσουν βοήθεια και να διαχειριστούν το έκτακτο περιστατικό. Το Euroferry Olympia πλέει με την ιταλική σημαία και λειτουργεί καθημερινά ανάμεσα σε Πρίντεζι και Ηγουμενίτσα. Το πλοίο κατέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:20 (τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Πρίντεζι στις 09:00. Η διοίκηση του Ομίλου Grimaldi εκφράζει τη λύπη της για το ατύχημα και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για να δοθεί φως στο περιστατικό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top