Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για όσους νοσούν για δεύτερη φορά

«Θα πρέπει να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό από εδώ και πέρα»

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για την επαναμόλυνση από κορωνοϊό καθώς και την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας. 

Κορωνοϊός: 19.504 νέα κρούσματα σήμερα και 93 θάνατοι

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας δήλωσε πως όσοι εμβολιασμένοι νοσούν με κορωνοϊό για δεύτερη φορά μπορούν να εκδόσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνουν την τρίτη δόση. Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι δε θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. 

Σήμερα η θετικότητα είναι στο 6,4% , ενώ το 96% των κρουσμάτων  αφορά πλέον τη μετάλλαξη Όμικρον και το 2,2% την μετάλλαξη Δέλτα. 

Γκάγκα: «Θα πετάξουμε τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση»

Η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε πως Κέα, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Τι αλλάζει σε εστίαση και τηλεργασία - Από το Σάββατο τα νέα μέτρα

«Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε.

«Είναι προφανές ότι περνάμε σε μία φάση που θα πρέπει να συνυπάρχουμε με τον ιό» σχολίασε η ίδια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top