14+1 εκδρομές για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει η διαμονή την Καθαρά Δευτέρα

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Υψηλές προ-κρατήσεις και έντονη κινητικότητα καταγράφεται για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το πρώτο του 2022 (Σάββατο 5/3- Καθαρά Δευτέρα 7/3), στους δημοφιλείς χειμερινούς και καρναβαλικούς προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates.

«Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να «κλείσουν» τη διαμονή τους για το τριήμερο από τα μέσα του Ιανουαρίου. Τότε οι πληρότητες κυμαίνονταν στο 60%, ενώ σήμερα σχεδόν ένα μήνα μετά, οι προ-κρατήσεις στους ίδιους προορισμούς κυμαίνονται από 80% έως και 100%», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Εσωτερικός χώρος σαλέ

«Σχεδόν ένα μήνα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, η διαθεσιμότητα αυτοτελών κατοικιών/διαμερισμάτων σε δημοφιλείς προορισμούς είναι περιορισμένη» - Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Όπως πρόσθεσε, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης καταγράφουν αυξητικές τάσεις 10-15%, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, ενώ εκτίμησε ότι όσο πλησιάζουμε προς τον Μάρτιο, οι τιμές θα κορυφώνονται.

Θεμιστοκλής Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Αράχωβα, ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας

Παραδοσιακά η Αράχωβα αποτελεί κορυφαίο προορισμό για όλους όσοι σχεδιάζουν μία μίνι απόδραση μακριά από την πόλη.

«Στο κέντρο της Αράχωβας στα μέσα του Ιανουαρίου η διαθεσιμότητα καταγραφόταν σε μόλις 28 ακίνητα και στην ευρύτερη περιοχή άγγιζαν τα 69. Πλέον, η διαθεσιμότητα περιορίζεται στα 12 ακίνητα, δηλαδή πληρότητα που αγγίζει το 92%. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 376€ έως και 700€. Το ανώτερο κόστος αφορά chalet με 3 Υ/Δ και 2 μπάνια», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Η Αράχωβα

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

«Χαμηλή η διαθεσιμότητα στις πόλεις που χτυπά η καρδιά του καρναβαλιού»

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates και στους καρναβαλικούς προορισμούς, όπως η Ξάνθη και η βασίλισσα του καρναβαλιού, Πάτρα. 

«Αν και για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα κυμαίνεται από 400€ έως 450€, ενώ στην Ξάνθη από 236€ έως 450€», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

άρμα - Καρναβάλι Πάτρας

Για τρίτη χρονιά, λόγω της πανδημίας, η πόλη της Πάτρας θα γιορτάσει το καρναβάλι χωρίς παρελάσεις (φωτ. eurokinissi)

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα, οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων 

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα και το τριήμερο της  Καθαράς Δευτέρας καταγράφει μικρή διαθεσιμότητα, είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Είναι μια περιοχή που πρωταγωνίστησε τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά), ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε αυτήν υπάρχουν διαθέσιμα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μόλις 3 ακίνητα. Το κόστος στέγασης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 470€ έως 846€. Η ανώτερη τιμή αφορά αυτοτελές chalet με 3Υ/Δ κατάλληλο όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα», είπε ο κ. Μπάκας.

Ομοίως και τα Καλάβρυτα αναδεικνύονται, σύμφωνα με τον ίδιο σε «must» επιλογή τόσο για τους Αθηναίους λόγω του καλού οδικού δικτύου, όσο και για τους Αχαιούς που θα θελήσουν να βρεθούν στα ορεινά του Νομού, απολαμβάνοντας πιθανόν, ανάλογα τον καιρό, χειμερινά σπορ. 

«Οι διαθέσιμες κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τη χρονική περίοδο 5/3 έως και 7/3 είναι μόλις 3 στο κέντρο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή είναι 7. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 600€ έως 730€, όταν στα μέσα του Ιανουαρίου οι τιμές για 2 διανυκτερεύσεις, το συγκεκριμένο τριήμερο, δεν ξεπερνούσαν τα 380€», πρόσθεσε. 

Τα Καλάβρυτα αναδεικνύονται σε «must» επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Sold out το Καρπενήσι- Υψηλές πληρότητες και στο Mέτσοβο - Τοp επιλογή οι αρκαδικοί προορισμοί

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, μηδενική διαθεσιμότητα καταγράφεται ήδη στο Καρπενήσι, το οποίο φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών.

«Μόλις 6 ακίνητα διατίθενται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, σε χωριά όπως το Μεγάλο Χωριό με το κόστος να αγγίζει ακόμη και τα 824€ για 2 διανυκτερεύσεις, στον Άγιο Νικόλαο όπου αυτοτελή βίλα διατίθεται προς 900€, ενώ οικονομικότερη επιλογή αποτελεί το χωρίο Κορυσχάδες, όπου το κόστος κυμαίνεται στα 400€ για 2 διανυκτερεύσεις», σημείωσε.

Oι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς και καρναβαλικούς προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης κυμαίνονται από 80% έως και 100% (φωτ. eurokinissi)

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και στο Μέτσοβο.

«Στο Μέτσοβο η διαθεσιμότητα στα μέσα Ιανουαρίου ήδη καταγραφόταν περιορισμένη με μόλις 10 κατοικίες, ενώ το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαινόταν από 250€ έως 375€. Πλέον, η διαθεσιμότητα αφορά μόλις 4 ακίνητα με το κόστος να κυμαίνεται από 252€ έως 400€», συμπλήρωσε ο κ. Μπάκας.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις top επιλογές των ταξιδιωτών βρίσκονται και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι Αρκαδικοί προορισμοί.

«Λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή στη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Η διαθεσιμότητα στην Δημητσάνα είναι σχεδόν μηδενική, με το μοναδικό διαθέσιμο ακίνητο να αγγίζει τα 282€ για 2 διανυκτερεύσεις.

Στη Βυτίνα, διαθέσιμα είναι μόλις 4 ακίνητα, με το σχετικό κόστος να διαμορφώνεται από 270€ έως 860€. Η ανώτερη τιμή αφορά αυτοτελές κτίριο- αρχοντικό, με 3Υ/Δ, κατάλληλο να φιλοξενήσει 6-8 άτομα», είπε.

Πότε πέφτει φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Υψηλές οι προ-κρατήσεις στην ορεινή Μαγνησία

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, Πορταριά και Μακρινίτσα, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες 25 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. 

«Στη Μακρυνίτσα, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 480€ έως 560€, για κατοικία 110τμ, με 2 Υ/Δ, ενώ στην Πορταρία η διαθεσιμότητα είναι μόλις 4 ακινήτων και το κόστος κυμαίνεται από 370€ έως 426€.

Στιγμιότυπο από την Πορταριά (eurokinissi)

Στιγμιότυπο από την Πορταριά (eurokinissi)

Τα Ζαγοροχώρια, τη δεδομένη χρονική στιγμή, διαθέτουν 7 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι τιμές για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνονται από 370€ έως 420€», είπε ο κ. Μπάκας.

Νέα μέτρα: Άλλαξε η εισήγηση της Επιτροπής για την εστίαση - Τι θα ισχύει

«Οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν και την Καθαρά Δευτέρα Ιωάννινα και Καλαμπάκα»

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

η λίμνη των Ιωαννίνων

Tα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Αν και μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου στην Καλαμπάκα και τα Ιωάννινα καταγράφονταν υψηλές διαθεσιμότητες κατοικιών και σχεδόν μηδενική κινητικότητα, σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. 

«Στα Ιωάννινα στην αρχή του χρόνου καταγραφόταν διαθεσιμότητα 86 κατοικιών και στη Καλαμπάκα 98, ενώ πλέον η διαθεσιμότητα στα Ιωάννινα έχει μειωθεί στα 24 ακίνητα και στην Καλαμπάκα στις 45 κατοικίες» ανέφερε ο κ. Μπάκας, συμπληρώνοντας ότι το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις στους συγκεκριμένους προορισμούς, αγγίζει τα 300 ευρώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top