Χανιά: Συνεχίζεται η λειτουργία του γηροκομείου - Τι θα γίνουν οι τρόφιμοι

Νέα καταγγελία στο Star για άλλο γηροκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Κανονικά συνεχίζει να λειτουργεί το γηροκομείο στα Χανιά, παρά την προφυλάκιση των ιδιοκτητριών και των δύο γιατρών. Συνολικά 41 ηλικιωμένοι διαμένουν στη δομή, ενώ δύο έχουν μεταφερθεί προσωρινά στο νοσοκομείο. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι ηλικιωμένοι να μεταφερθούν στο δημοτικό γηροκομείο και να μπει λουκέτο. 

Στο γηροκομείο έχουν γίνει νέες προσλήψεις προσωπικού που φροντίζει τους ηλικιωμένους, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γωγώς Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ιδιοκτήτρια έχει εξουσιοδήσει άτομο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας να αναλάβει τη διεύθυνση. Ωστόσο, πρόκειται για την ίδια υπηρεσία, η οποία -όπως καταγγέλλεται από συγγενείς τροφίμων- ενημέρωνε τηλεφωνικά τη συγκεκριμένη δομή ότι θα γινόταν έλεγχος. 

Νέα καταγγελία: «Η μητέρα μου πέθανε σε άλλο ίδρυμα με τον ίδιο τρόπο»

Την ίδια ώρα, οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Η Μαρία Παπαδάκη μίλησε αποκλειστικά στη Γωγώ Αποστολάκη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιγράφοντας πώς έχασε τη μητέρα της που φιλοξενούταν σε άλλο γηροκομείο, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη στη μητέρα μου στο Ηράκλειο. Μια υγιέσταστη γυναίκα χωρίς κανένα πρόβλημα, Δεν αφήνανε την αδερφή της να την πάει στον γιατρό έξω. Κάποια στιγμή έπεσε και χτύπησε το ισχύο της και μου το κρύβανε. Μετά μου είπαν "όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα" κι όπως ανακαλύψαμε αργότερα ότι η μητέρα μου είχε σπάσει το ισχύο της και δεν είχαν κάνει τίποτα γι' αυτό.

Όταν κάποια στιγμή κατάφερα να τη βγάλω με τη βοήθεια της θείας μου, μας είπαν στο νοσοκομείο ότι τέτοια κατάσταση δεν είχαν ξαναδεί ποτέ. Στείλαμε την περιφέρεια και μας είπαν πως όλα είναι εντάξει» εξήγησε η καταγγέλουσα.

Η γυναίκα πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 69 ετών.  Σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της δομής, απάντησε ότι πρέπει να ενημερωθεί πρώτα από τους γιατρούς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top