Τι απαντούν οι Πυξ Λαξ για την υπόθεση παιδοφιλίας

«Ο μουσικός έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε υπόθεση παιδοφιλίας με κατηγορούμενο έναν 71χρονο σήμερα άνδρα. Πρόκειται για γνωστό καλλιτέχνη που βρέθηκε ενώπιον του Εφετείου Αθηνών και η δίκη του αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου. 

Ο άντρας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «μέλος κορυφαίας ροκ μπάντας», κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, όταν εκείνη ήταν 6-8 ετών κι εκείνος 60 ετών. Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Μέλος πασίγνωστης ελληνικής ροκ μπάντας κατηγορείται για παιδοφιλία

Η κορυφαία ελληνική ροκ μπάντα που αναφέρθηκε ως μέλος της ο κατηγορούμενος είναι οι Πυξ Λαξ, οι οποίοι ξεκαθάρισαν τα πράγματα με ανακοίνωσή τους στα social media, λέγοντας πως «ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του».

Επίσης σημειώνεται ότι «οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος τον Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ

«Θελουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπαντας.

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος τον Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όπως φυσικά δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι' αυτόν, αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ' αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και τη βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ' αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις  να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top