Πώς σκότωσαν τον Άλκη - Ποιος κρατούσε το δρεπάνι και ποιος το στυλιάρι

Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία

Τα στόματα των δραστών της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έχουν ανοίξει και όσα αποκαλύπτονται προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο σοκ στην ελληνική κοινωνία. Την ίδια ώρα θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η παράδοση του 20χρονου Αλβανού, που καταζητείται, στις αρχές.

Όπως είπε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου στο Mega, δέχθηκε χθες το απόγευμα ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό της, ο οποίος την ενημέρωσε πως ο καταζητούμενος σκοπεύει να παραδοθεί στις αρχές σήμερα ή αύριο. 

O 20χρονος που καταζητείται στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον

Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο, ενώ φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης αποκαλύπτουν το μέγεθος της φρίκης που έζησαν ο 19χρονος και οι φίλοι του. 

συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες

Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή. Χθες ανακρίτρια και εισαγγελέας έδωσαν εντολή για την προφυλάκιση άλλων δύο συλληφθέντων μετά την απολογία τους. 

Ήδη στις φυλακές βρίσκεται ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε συλληφθεί πρώτος και τον οποίο υποδεικνύουν ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του. 

Δολοφονία Άλκη: Νέα εξέταση DNA για όλους διέταξε η ανακρίτρια 

Η 7η τακτική ανακρίτρια, χθες, έδωσε εντολή να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ώστε να πιστοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ο βαθμός συμμετοχής του καθενός. 

συλληφθέντες Άλκης

Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλο και κανείς δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Άλκη

Το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό που έχει βρεθεί στο δρεπάνι, το μαχαίρι και τα υπόλοιπα πειστήρια, που έχει κατασχέσει η αστυνομία από τον τόπο του εγκλήματος. 

Δολοφονία Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίστηκαν οι δύο προφυλακισθέντες

Όπως υποστήριξαν κατά τις απολογίες του ο 20χρονος και ο 21χρονος, έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός. Παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, αρνήθηκαν όμως ότι ήταν εκείνοι που σκότωσαν τον Άλκη. 

Ο 21χρονος μάλιστα ισχυρίστηκε πως δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του φοιτητή, ούτε στον τραυματισμό των φίλων του. 

«Πήγαμε στην περιοχή της Χαριλάου γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος και κατέληξε:

«Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη».

Από την άλλη ο 20χρονος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη, αλλά σε έναν από τους φίλους του, τον οποίο και τραυμάτισε. 

«Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν και συγκεκριμένα με αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι», φέρεται να ομολόγησε.

Θεσσαλονίκη: «Είχατε αποφασίσει να σκοτώσετε και τους φίλους του Άλκη»

Το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες είναι εξαιρετικά βαρύ. Οι δικαστές είναι πεπεισμένοι πως οι ένδεκα κατηγορούμενοι εκτός από τον Άλκη είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν και τους φίλους του που δέχθηκαν επίσης επίθεση. 

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Κατευθείαν τους ρωτήσατε ποιας αθλητικής ομάδας είναι οπαδοί και στο άκουσμα της παραδοχής τους, ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση, όλως αιφνιδίως επιτεθήκατε σε αυτούς, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα κλομπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι. Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση των ως άνω καταφέρατε πολλαπλά χτυπήματα στον Αλκιβιάδη Καμπανό, προκαλώντας σε αυτόν τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού, δύο τραύματα στην εξωτερική επιφάνεια του αριστερού μηρού, ρωγμώδες κάταγμα κρανίου στην ινιακή χώρα και στον κρανιακό βόθρο και υπαραχνοειδή αιμορραγία, εκ των οποίων τραυμάτων επήλθε ο θάνατός του».

Δολοφονία Άλκη: Τι υποστήριξε ο 23χρονος Αλβανός

Σοκαριστικά είναι και όσα περιγράφει ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τον τρόπο που έδρασε η ομάδα, ως άλλο «τάγμα εφόδου».

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, το δρεπάνι που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη το κρατούσε ο 21χρονος πρώην παίκτης της παιδικής ομάδας του ΠΑΟΚ, ενώ ο 25χρονος «Αθηναίος», ο οποίος παραδόθηκε μόνος τους στις αρχές, κρατούσε ένα ξύλινο στυλιάρι, με το οποίο χτυπούσε τα θύματα. 

Οι υπόλοιποι, όπως είπε, χτυπούσαν με μπουνιές, ένας από αυτούς κρατούσε σφυρί και κάποιοι άλλοι λοστούς. 

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως ο ίδιος δεν πήρε μέρος στη συμπλοκή ενώ μετά το φονικό είπε πως οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν πολύ ευχαριστημένοι με ό,τι είχε συμβεί. 

Διέψευσε τους συγκατηγορούμενούς του που τον υπέδειξαν ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης και είπε πως όλοι μαζί είχαν πάρει την απόφαση να επιτεθούν σε… Αρειανούς. 

«Ο Άλκης ούρλιαζε βοήθεια»

Συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των δύο φίλων του Άλκη για ό,τι συνέβη στη Χαριλάου. 

«Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: ''Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω''. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα. Τότε έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη».

Την ώρα που τέσσερις δράστες μαχαίρωναν και χτυπούσαν στο κεφάλι τον Άλκη, ένας από τους δύο τραυματισμένους φίλους του Άλκη έτρεξε για να σωθεί πηδώντας τα κάγκελα μιας πιλοτής και μπαίνοντας σε διπλανή πολυκατοικία. Στη συνέχεια, κατάλαβε ότι και ο ίδιος είχε μαχαιρωθεί πισώπλατα, ενώ ένας δεύτερος φίλος του ήταν και αυτός αιμόφυρτος από μαχαιριά.

«Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του, αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω, αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού. Έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη», λέει φίλος του 19χρονου. 

Ο δεύτερος φίλος του Άλκη που μαχαιρώθηκε σώθηκε από θαύμα. 

«Ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Νόμιζα ότι έφαγα ροπαλιά. Όταν απομακρύνθηκα, συνειδητοποίησα ότι έχω αίματα στον αριστερό γλουτό και κατάλαβα ότι το χτύπημα που ένιωσα ήταν από το δρεπάνι που είδα και όχι από το ρόπαλο».

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος

Σκηνικό αιματοκυλίσματος αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης. 

δρεπάνι

Το δρεπάνι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης

στυλιάρι

Στυλιάρι με το οποίο επιτέθηκαν στον Άλκη και στους φίλους του

Αίματα, στυλιάρια, σκισμένες μπλούζες, πεταμένα παπούτσια είναι μερικά μόνο από όσα αποτυπώνονται σε αυτές. 

αίματα

Το σημείο που έπεσε νεκρός ο Άλκης

σκισμένη μπλούζα

Το σημείο της επίθεσης

Όλες αποδεικνύουν ένα μόνο πράγμα, την αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν η δράστες, τη δολοφονική του διάθεση και τον εφιάλτη που έζησαν οι τρεις φίλοι και που κατέληξε στον θάνατο του Άλκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top