Νίκος Κάτσικας: Σεξουαλικής φύσης έγκλημα ερευνούν οι αρχές

«Μου πρότεινε να συνευρεθούμε ερωτικά με αντάλλαγμα», είπε ο δράστης

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στο Κάιρο, καθώς οι αιγυπτιακές αρχές ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα σεξουαλικής φύσης έγκλημα. 

Αίγυπτος: Θύμα δολοφονίας ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, Νίκος Κάτσικας

Σύμφωνα με το elrai.net, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ και της ΕΡΤ είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής. Την αστυνομία ειδοποίησαν οι γείτονες καθώς από το διαμέρισμά του στην περιοχή Σέιχ Ζαγιέντ αναδυόταν μια έντονη οσμή. 

Στο διαμέρισμα συγκατοικούσε με την αδελφή του, η οποία όμως απουσίαζε από το σπίτι. 

Αίγυπτος: Νεκρός ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, Νικόλαος Κάτσικας

Η αστυνομία εντόπισε τη σορό του δημοσιογράφου, η οποία έφερε τραύματα από μαχαίρι. 

Δολοφονία Κάτσικα: Ομολόγησε ο δράστης

Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν έναν διανομέα εστιατορίου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον Νίκο Κάτσικα. 

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του, γνωρίστηκε για πρώτη φορά με το θύμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν τηλέφωνα και ο δημοσιογράφος του τηλεφώνησε και τον κάλεσε στο διαμέρισμά του λίγες μέρες μετά. 

Όταν έφτασε εκεί, το θύμα φέρεται να τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Εκείνος του απάντησε ότι είναι φτωχός και τότε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του δράστη, του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα. 

Ο κατηγορούμενος είπε πως συναίνεσε και πως ήρθε σε ερωτική επαφή με τον Έλληνα δημοσιογράφο δύο φορές. Όμως το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα τη δεύτερη να τσακωθούν και να του επιτεθεί με μαχαίρι. 

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε. 

Μετά τη δολοφονία ομολόγησε ότι άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος κι έφυγε από το διαμέρισμα. 

Η Εισαγγελία του Καΐρου ανέφερε ότι η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Κάτσικα έγινε γνωστή την περασμένη Κυριακή, όμως σήμερα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσαν ότι πρόκειται για δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top