Θύμα δολοφονίας ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας στην Αίγυπτο

Συνελήφθη διανομέας φαγητού για τον θάνατο του ανταποκριτή του ΑΠΕ

ο Νίκος Κάτσικας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στον θάνατο του Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα, ο οποίος ήταν για χρόνια ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο της Αιγύπτου και συνεργάτης της ΕΡΤ. 

Αίγυπτος: Νεκρός ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο, Νικόλαος Κάτσικας

Οι αιγυπτιακές αρχές αποδίδουν τον θάνατο του δημοσιογράφου σε δολοφονία. 

Η σορός του εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του, καθώς είχε πολλές μέρες να δώσει σημεία ζωής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Ahram οι αρχές έχουν συλλάβει έναν διανομέα εστιατορίου,που γνώριζε τον δημοσιογράφο. Εκτιμάται ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. 

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας γεννημένος το 1966 δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο, συνεργάτης της ΕΡΤ επί σειράν ετών και κυπριακών δικτύων, αγνοείτο επί αρκετές ημέρες. 

Ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του Καΐρου. Ίδρυσε την εφημερίδα «Φως στο Κάιρο» και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια. Υπήρξε, επίσης, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα είχε εκδώσει ανακοίνωση το ελληνικό ΥΠΕΞ που ανέφερε ότι οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές.

«Ο Ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νικόλαος Κάτσικας βρέθηκε χθες νεκρός. Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top