Άκης Τσοχατζόπουλος: Αποκλήρωσε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του

Κληρονόμοι του μόνο η Βίκυ Σταμάτη και ο γιος τους

Η πρώτη ιδιόχειρη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μαζί με ένα ηχητικό ντοκουμέντο του πρώην υπουργού. 

Η διαθήκη, που την έφερε στο φως «Το Πρωινό» έχει ημερομηνία 6 Ιουνίου 2019 και συντάχθηκε στο Χαλάνδρι. Είναι χειρόγραφη και προς το τέλος της, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ ζητά συγγνώμη για τα γράμματά τού που είναι δυσανάγνωστα, λόγω της μυοπάθειας των άνω άκρων, από την οποία υπέφερε, με αποτέλεσμα να τρέμουν τα χέρια του. 

Η διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και το μυστήριο με τις θυρίδες

Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, αποφάσισε να ηχογραφήσει κιόλας όλα όσα αναγράφει στη διαθήκη του. 

Στο έγγραφο αυτό ορίζει μοναδικούς κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, ενώ αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Αρετή και Αλέξανδρο. 

Κηδεία Τσοχατζόπουλου: Συντετριμμένη η εγγονή του, Κιάρα Μαρκέζη

Στον γιο του αφήνει το 70% της περιουσίας του και το 30% στη σύζυγό του. 

«…αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει… το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι γιος και η γυναίκα μου», φέρεται να λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο ηχητικό ντοκουμέντο που συνοδεύει την εν λόγω διαθήκη. 

Το τελευταίο «αντίο» στον Άκη Τσοχατζόπουλο - «Λύγισε» η Βίκυ Σταμάτη

Μιλώντας στην εκπομπή ο δικηγόρος της συζύγου του, Νίκος Αλεξανδρής, ξεκαθάρισε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχε περιουσία και πως η χήρα του και το παιδί του ζουν με 1.200 ευρώ τον μήνα. 

Εξήγησε τέλος πως το άνοιγμα των διαθηκών του εκλιπόντος επιδιώκεται από την κ. Σταμάτη για την ηθική δικαίωση της ίδιας και του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top