Συναγερμός στα Καλαβρύτα: Τρεις έμπειροι αναρριχητές αγνοούνται στον Χελμό

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης

Θρίλερ με τρεις χειμερινούς αναρριχητές που αγνοούνται στον Χελμό - Βίντεο Mega

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αφού τρεις χιονοδρόμοι - χειμερινοί αναρριχητές αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews, τρεις άντρες ηλικίας 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας και έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, το πρωί του Σαββάτου ανέβηκαν στον Χελμό. Από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης, όμως δεν εμφανίστηκαν.

Καλάβρυτα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, όμως κανείς δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα.

Αμέσως ξεκίνησε μαζική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν να τους αναζητούν, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. 

Καλάβρυτα αναρριχητές

αναρριχητές αγνοούνται

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας - Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ  και 4 όχηματα.

Σημειώνεται ότι ο καιρός στην περιοχή είναι σχετικά καλός, χωρίς καιρικά φαινόμενα με μέτριους ανέμους, αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top