Ανώνυμη καταγγελία αστυνομικού: «Οι οπαδοί έχουν την κάλυψη της αστυνομίας»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη καταγγελία - Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ

Την αντίδραση του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ραδιοφωνική συνέντευξη ενός ατόμου, που υποστηρίζει ότι είναι αστυνομικός και ότι ανώτεροί του τον εμπόδισαν να κατασχέσει καπνογόνα, αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, τα οποία είχε εντοπίσει σε αποδυτήρια γηπέδου. 

Δολοφονία Άλκη: Διέφυγε από τη χώρα 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η καταγγελία έγινε ανώνυμα σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης από άτομο που δήλωσε αστυνομικός, καθώς και ότι έχει γνώση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των περιστατικών οπαδικής βίας από την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες - Είχαν κλειδιά συνδέσμων

Ο φερόμενος αστυνομικός είπε ότι ο ίδιος ήταν παρών σε περιστατικό στο οποίο ανάμεσα στις αποσκευές της ομάδας για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα υπήρχαν και κάποιες με καπνογόνα, και πιστόλια ευθείας βολής για λογαριασμό των οπαδών, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα.

«Ήμουν παρόντας στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε», ανέφερε.

Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν συνεχίσουμε θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για την ανώνυμη καταγγελία

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«Σχετικά με ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης, που περιέχει δηλώσεις ατόμου το οποίο επικαλείται ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού και αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top